Zece sătmărence vor reprezenta România la concursul “Prietenii Pompierilor” din Slovenia

Andrada Bârsăuan, Krisztina Szabó, Laura Pop, Raluca Pop, Iulia Moldovan, Anabela Tătăran, Denisa Bombar, Dregan Bianca, Rafaela Iakab şi Ioana Borodi se pregătesc pentru etapa internaţională a concursului “Prietenii Pompierilor”. Gazda competiţiei în acest an este Slovenia. Echipa este formată din nouă concurenţi şi o rezervă.

Fetele care vor reprezenta România la concursul internaţional din Slovenia sunt din judeţul Satu Mare. Sportivele se antrenează câte două-trei ore pe zi pe Stadionul Olimpia îndrumate de antrenoarea Veronica Bancoş. “Am câştigat faza naţională a concursului Prietenii Pompierilor astfel că ne-am calificat la faza internaţională de la Kocevje, Slovenia. Concursul va avea loc săptămâna viitoare joi, 21 iulie, dar noi plecăm în Slovenia încă de sâmbătă, 16 iulie. Fetele sunt foarte bine pregătite şi sperăm să ne întoarcem cu rezultate pe măsură”, a declarat antrenoarea Veronica Bancoş. Potrivit interlocutoarei concurenţa va fi extrem de acerbă mai ales că vor fi prezente şi ţări extrem de puternice precum: Rusia, Slovacia, Polonia, Slovenia, Ucraina care “au sportivi foarte bine pregătiţi. Vreau să vă spun că cei din ţările care provin din vechiul bloc comunist au sportivi foarte performanţi”, a declarat Bancoş.

Rezultatele obţinute de echipajele de fete a României la concursurile internaţionale anterioare sunt de apreciat. Astfel, în 2003 şi 2005, România a obţinut locurile V la Concursurile internaţionale din Austria respectiv Croaţia. “Băieţii în schimb sunt mai slab clasaţi situându-se pe locul IX. Mai trebuie spus că aceste competiţii internaţionale se organizează în anii impari, iar în anii pari au loc concursurile naţionale. În echipa actuală sunt fete ce au între 12 şi 16 ani. Deşi sunt la prima participare la un corcurs internaţional sunt foarte bine pregătite”, a precizat Veronica Bancoş.

Potrivit inspectorului-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Someş” Satu Mare, Iulian Burz, la concursul din Slovenia vor participa 49 de echipe din 24 de ţări. “Anul trecut au participat echipe şi din Japonia şi Australia. Este o competiţie destul de importantă. Transportul şi cazarea concurentelor va fi asigurată de ISU Bucureşti şi de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Concursul are un caracter educativ şi îşi propune dezvoltarea abilităţilor de reacţie în caz de situaţii de urgenţă”, a declarat inspectorul-şef.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.