Investigații limitate cu RMN și CT


Sumele alocate în acest an de Casa Județeană pentru Asigurări de Sănătate (CJAS) Satu Mare în vederea efectuării investigațiilor pe bază de rezonanță magnetică (RMN) și cu computerul tomograf (CT), vor reuși să acopere solicitările unui număr limitat de pacienți care plătesc asigurări de sănătate.

Potrivit directoarei CJAS, Rodica Popdan, suma prevăzută pentru tot anul pentru investigațiile cu RMN se cifrează la 240.000 lei, în timp ce pentru investigațiile cu CT au fost alocați 231.000 lei. Pentru investigațiile cu RMN, suma va acoperi lunar cel mult 85 pacienți, iar pentru acelea cu CT până la cel mult 90 de pacienți – afirmă Rodica Popdan.

Totodată, în urma protocoalelor care ar trebui încheiate între Spitalul Județean și firmele care administrează cele două echipamente, o parte dintre pacienții internați – în special cazurile sociale – ar trebui să beneficieze de gratuitate în vederea efectuării investigațiilor cu RMN și CT.
Deocamdată, Spitalul Județean Satu Mare nu dispune în dotarea proprie de RMN și CT, astfel că aceste investigații sunt efectuate de firme private. Însă, cu fondurile alocate de Consiliile Județean și Local, precum și cu contribuția Ministerului Sănătății, ambele echipamente vor fi achiziționate în scurt timp de Spitalul Județean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.