Diplomă de merit pentru Renata Szmutku

În cadrul unei conferinţe de presă organizată astăzi, 13 iulie, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Satu Mare, Florin Gal, a prezentat-o şi premiat-o pe sportiva sătmăreană Renata Szmutku.

“Face baschet de la vârsta de 12 ani iar din 2010 şi-a ales şi un alt sport, bodyfitnessul. Renata o obţinut rezultate remarcabile la concursurile naţionale şi internaţionale de bodyfitness”, a precizat Florin Gal.

“Am participat la Campionatul European de bodyfitness care a avut loc în perioada 24-25 iunie la Madrid, unde am obţinut locul IV. De altfel, am terminat pe locul III dar am fost depunctată din cauza pantofilor cu toc cu platformă. În regulament se specifică faptul că platforma pantofilor poate avea o grosime de cel mult 6 mm, iar pantofii mei au avut 8 mm. Antrenorii nu mi-au spus nimic despre acest punct din regulament, astfel că am fost depunctată”, a declarat Renata.

Renata Szmutku, legitimată la CSM Satu Mare şi CSM Baia Mare, a început să practice bodyfitnessul în martie 2010. Potrivit Renatei, a început să practice acest sport din pură întâmplare. După ce s-a ales cu o ruptură de ligament în urma unei accidentări, a fost nevoită să renunţe la antrenamentele de baschet şi să se supună unui tratament de recuperare. “Am suferit o ruptură de ligament iar medicii mi-au spus să urmez un tratament de recuperare. Aşa am ajuns la Johann Fitness Center Satu Mare. Apoi, domnul Johann Merk mi-a propus să încerc bodyfitnessul. Se pare că a avut dreptate când m-a îndrumat către acest sport având în vedere că doar la 4 luni după ce am început antrenamentele am câştigat Campionatul Naţional de la Zalău. Asta a fost anul trecut. În 2011 am reuşit să mă clasez tot pe primul loc astfel că, m-am calificat la Europenele din Spania. În toamna acestui an voi participa şi la Campionatul Mondial Under 21 care va avea loc tot în Spania”, spune Renata. Potrivit frumoasei sătmărence, bodyfitnessul şi baschetul se îmbină destul de bine având în vedere că antrenamentele din sala de fitness îi dezvoltă musculatura şi o face mult mai rezistentă la efort.

Cu toate acestea, sportiva vrea să se reîntoarcă la “vechea ei iubire”, baschetul. “Depinde cum voi reuşi să mă împart între baschet şi bodyfitness. Dacă ar trebui să aleg între baschet şi bodyfitness, aş alege baschetul”, a precizat sătmăreanca. La finalul conferinţei de presă, ca o recunoaştere a rezultatelor obţinute, Florin Gal i-a înmânat Renatei o “Diplomă de merit”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.