Acordeonistul Csocses are necazuri: vrea loc de casa-n Halmeu!


Deși nu ratează niciuna dintre petrecerile din Halmeu și împrejurimi, unde este invitat datorită priceperii cu care cântă la acordeon, și nici nu refuză ofertele de muncă ce i se ivesc ca “nopsamoș”, muzicantul Csocses (Brata Andrei pe numele său real, nu cel de vedetă) are, ca tot omul, necazurile lui. Unul dintre acestea, expus cu mult bun simț la audiențele organizate marți, 12 iulie, de președintele Consiliului Județean, Csehi Arpad, este legat de dorința de-a primi de la Primăria comunei Halmeu un teren pe care să-și construiască o casă.

În prezent, Csocses, împreună cu tot familionul, inclusiv cu cei patru copii căsătoriți care “stau pe capul lui”, locuiește în gazdă și achită lunar o chirie de 150 lei. “În ultima lună n-am reușit să achit chiria, pentru că ăla mic, de 10 ani, a fost operat de polipi, de aceea am venit să cer și eu un teren pe care să-mi construiesc o căsuță” – a afirmat cătrănit Csocses.

După ce și-a expus necazul, Csocses, ca orice vedetă care se respectă, s-a întreținut cu ziariștii, cărora le-a mărturisit că simțul lui artistic se bazează pe “urechi muzicale”, și că numai copilul cel mic pare să-i fi moștenit talentul. Csocses a mai spus că nu refuză invitațiile la petrecerile de orice fel – nunți, botezuri și înmormântări – unde, cinstit, nu obișnuiește să pretindă o anumită sumă de bani, ci se mulțumește cu cât se îndură să-i dea domnii pentru care cântă. În cele din urmă, la insistențele ziariștilor, Csocses a interpretat în surdină, “din gură” și fără acompaniament, un fragment din piesa “L’ italiano” a lui Toto Cutugno, textul cântecului fiind adaptat, evident, la cunoștiințele de limba italiană ale muzicantului din Halmeu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.