USL Satu Mare atacă dur politica educaţională a PD-L

“Am pornit pe un drum greşit, spre catastrofă. Rezultatele Bacalaureatului nu reprezintă oglinda societăţii româneşti, ci a unei conduceri incompetente”, a concluzionat profesorul Vlaicu Popescu la finalul conferinţei de presă organizată astăzi, 7 iulie, la sediul Partidului Naţional Liberal (PNL) Satu Mare.

La întâlnirea cu presa au mai fost prezenţi şi acad. dr. Virgil Enătescu respectiv consilierul local al PSD, profesorul Viorel Solschi. O analiză pertinentă, obiectivă şi reală a tragediei şi crizei din învăţământ sunt consecinţa reducerilor salariale a cadrelor didactice, subfinanţării cronice a sistemului de învăţământ românesc, preocupării conducerii Ministerului Învăţământului mai degrabă de a schimba directori şi inspectori şcolari pe criterii politice, blamarea permanentă a cadrelor didactice şi psihoza creată odată cu apropierea examenelor de Bacalaureat.
Potrivit celor trei reprezentanţi ai Uniunii Social-Liberale (USL) prezenţi la conferinţa de presă de astăzi, cu sesiunea din iunie-iulie a Bacalaureatului s-au cheltuit peste 500 milioane de lei. Din cei 200.000 de absolvenţi de liceu care s-au prezentat la examene nu au reuşit să promoveze decât 90.767 de candidaţi şi au fost depuse aproximativ 50.000 de contestaţii la nivel naţional.
“În acest moment, în judeţul Satu Mare aproape 2.000 de tineri împreună cu familiile lor trăiesc o imensă dramă. Situaţia creată trebuie studiată cu mare atenţie pentru a putea găsi soluţii”, a declarat în luarea de cuvânt profesorul Solschi.

“Avem copii extrem de dotaţi”

Potrivit acad. dr. Virgil Enătescu, la ora actuală toată presa străină “bubuie de faptul că avem nivelul de învăţământ cel mai scăzut din Europa. De ce în condiţiile în care în 2010 totul era normal, în 2011 nu reuşesc să treacă Bacalaureatul mai mult de jumătate dintre absolvenţii de liceu? Ce s-a întâmplat? Am curajul să spun că problema este acolo sus, la nivelul conducerii Ministerului. Cum se explică faptul că atâţia specialişti români lucrează şi sunt apreciaţi în străinătate ca fiind de o valoare extraordinară şi cei de la conducerea PD-L vor să ne demonstreze că şcoala românească scoate numai copii slab pregătiţi? Avem copii extrem de dotaţi, capabili, care au fost admişi la universităţi de prestigiu din occident. Şi în aceste condiţii vine unul ca Funeriu şi vrea să ne convingă că şcoala românească nu scoate decât tâmpiţi. Au început să se sinucidă militarii, apoi pensionarii, poliţiştii, iar acum se sinucid şi elevii. Scara de valori s-a întors pe dos. Se pare că cu cât ai şcoală mai puţină ai şansa să devi ministru”, a declarat acad. dr. Virgil Enătescu.

“Nu există viitor pentru o naţiune fără educaţie”, spune profesorul Vlaicu Popescu. Potrivit dascălului sătmărean cei care nu au trecut examenul maturităţii se împart în două categorii şi anume: cei care nu au vrut să înveţe considerând că nu sunt fraieri din moment ce te poţi descurca şi fără carte. În cea de-a doua categorie intră copiii capabili într-un anumit domeniu dar al căror avânt a fost retezat ca urmare a proastei gestionări al examenului de Bacalaureat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.