Căruțele care circulă prin centrul Sătmarului pot fi confiscate

În scopul reglementării circulaţiei vehiculelor cu tracţiune animală pe raza municipiului Satu Mare, Primăria, pe site-ul oficial www.satu-mare.ro, a scos în dezbatere publică proiectul de hotărâre elaborat în acest scop.

Persoanele interesate vor putea depune în scris propuneri, sugestii sau opinii, până la data de 15 iulie, la registratura Primăriei sau la Poliţia Locală Satu Mare. În scopul asigurării fluenței și siguranței traficului, proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice prevede interzicerea accesului şi circulaţiei vehiculelor cu tracţiune animală, în afara trăsurilor de epocă, pe raza municipiului Satu Mare. În acest sens, trăsurile vor fi obligatoriu echipate cu recipienţi destinaţi colectării dejecţiilor animaliere, şi se vor deplasa exclusiv pe traseul aprobat de Primărie.

În ceea ce privește circulația căruțelor, fac excepţie cartierele de la periferia oraşului precum Sătmărel,Curtuiuş și Balta Blondă. Nerespectarea prevederilor menționate reprezintă contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500-1.000 lei. În cazul în care, în mod repetat proprietarul (deţinătorul) vehiculului cu tracţiune animală savârşeşte contravenţii, agentul constatator poate dispune inclusiv măsura confiscării vehiculului, ca sancţiune complementară.

Vehiculele cu tracţiune animală confiscate vor fi transportate, respectiv păstrate în custodie timp de 30 de zile, într-un loc special amenajat, prin grija serviciului specializat al Primăriei municipiului Satu Mare. Bunurile confiscate pot fi revendicate în termen de 15 zile de la data confiscării, după ce proprietarul (deţinătorul) face dovada achitării amenzii contravenţionale ce i-a fost aplicată şi a sumei de 200 lei reprezentind taxa de restituire. Atelajele confiscate dar nerevendicate în termenul menționat, vor trece în proprietatea Primăriei municipiului Satu Mare, printr-o dispoziţie a primarului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.