Handbaliștii autohtoni vor salarii de vedete


Lotul de handbal al Clubului Sportiv Municipal (CSM) Satu Mare se reunește în data de 12 iulie pentru a începe pregătirile. Ulterior, în intervalul 18-25 iulie, handbaliștii sătmăreni se vor afla în cantonament la Izvoare, județul Maramureș, urmat de un alt cantonament, de data asta acasă. Campionatul de handbal va începe în 11 septembrie, iar sportivii sătmăreni vor juca de trei ori în deplasare, la Constanța, București și Târgu Jiu. Acestea, precum și alte informații referitoare la echipa de handbal masculin a CSM Satu Mare au fost prezentate miercuri, 6 iulie, de viceprimarul Kereskenyi Gabor, Fogel Vasile – președintele CSM Satu Mare și Ioan Palko, antrenorul echipei de handbal, cu prilejul unei conferințe de presă.
În condițiile modificărilor operate în Regulamentul Federației Române de Handbal, alcătuirea lotului de handbal masculin a CSM Satu Mare în vederea noului sezon competițional a fost foarte dificilă – a afirmat viceprimarul Kereskenyi Gabor. Kereskenyi și-a motivat afirmația arătând că, întrucât Regulamentul prevede legitimarea a doar trei stranieri la fiecare echipă, pretențiile financiare ale sportivilor autohtoni sunt exorbitante, ajungând chiar și până la solicitarea unor salarii de 5.000 eurolună. „Niciun handbalist român nu merită un astfel de salariu, în condițiile în care nivelul handbalului în România nu este foarte ridicat” – a afirmat Kereskenyi.

În aceste condiții, și ținând cont că din vechea echipă au plecat șase jucători, cei nou intrați, opt la număr, sunt foarte tineri, astfel că, probabil, performanțele nu vor fi la nivelul celor anterioare, cel puțin pentru început.

Cu toate acestea, conducerea Primăriei dorește continuarea proiectului început cu CSM Satu Mare, iar la sfârșitul campionatului din sezonul 2011-2012 se speră la situarea handbaliștilor sătmăreni între primele opt echipe de la nivel național.

Un Comentariu la "Handbaliștii autohtoni vor salarii de vedete"

  1. dodo   6 iulie 2011 at 9:58 pm

    ar fi frumos daca am avea o sala a sporturilor in care sapoata juca sportivii acestia

    Răspunde

Scrie un comentariu