Concurs de admitere la Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti

Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti organizează, în perioada 15-30 iulie 2011, concurs de admitere la Facultăţile de Poliţie în perioada 17-30 iulie, Pompieri în intervalul 17 – 24 iulie şi Arhivistică în perioada 15-30 iulie.

În cadrul Facultăţii de Poliţie vor fi scoase la concurs un număr de 551 de locuri la învăţământul de zi, astfel la specializarea “Ordine şi siguranţă publică” sunt disponibile 203 locuri, din care 15 locuri pentru tinerii de etnie maghiară, şase locuri pentru cei de etnie romă respectiv nouă locuri pentru cetăţenii români aparţinând altor minorităţi naţionale. La specializarea “Drept” sunt disponibile 50 de locuri. Alte 50 de locuri sunt scoase la concurs pentru cei care doresc să urmeze o carieră ca poliţişti de frontieră la specializarea “Ordine şi siguranţă publică” iar la specializarea “Drept” sunt disponibile 10 locuri. De asemenea, candidaţii pot concura şi pentru cele 103 locuri disponibile la specializarea “Ordine şi siguranţă publică” în cadrul Jandarmeriei dar şi pentru cele 50 de locuri pentru cei care doresc să lucreze în sistemul de Penitenciare.
Totodată, Facultatea de Pompieri scoate la concurs 55 de locuri, pentru bărbaţi, dintre care zece locuri pentru tineri palestinieni şi cinci pentru cetăţenii din Republica Moldova, iar Facultatea de Arhivistică oferă tinerilor 30 de locuri din care cinci cu taxă.
Candidaţii vor susţine probe eliminatorii, respectiv testarea psihologică, examinarea medicală şi verificarea aptitudinilor fizice, urmate de probele de evaluare a cunoştinţelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.