Mai mult de jumătate dintre candidaţi nu au promovat Bacalaureatul în judeţul Satu Mare

Candidaţii la Bacalaureat au aflat astăzi, 3 iulie, rezultatele pe care le-au obţinut în urma probelor de examen susţinute. Rezultate însă s-au dovedit a fi extreme de slabe. Nici jumătate dintre absolvenţi nu au reuşit să obţină nota de promovabilitate.

Se pare că subiectele de Bacalaureat s-au dovedit extrem de dificile pentru absolvenţii claselor a XII-a şi a XIII-a. Potrivit rezultatelor obţinute de către candidaţi, procentul de promovabilitate a sesiunii iunie-iulie a examenului de Bacalaureat din acest an, în judeţul nostru, este de aproximativ 43%. Asta înseamnă că din cei 3.300 de elevi care s-au prezentat la Bacalaureat, nici jumătate nu au reuşit să promoveze „examenul maturităţii”.
Situaţia este cât se poate de şocantă dacă luăm în considerare numărul de elevi de la diferite şcoli care au reuşit să promoveze. Astfel, la Grup Şcolar „Unio” nu au luat examenul decât şapte candidaţi, la Grup Şcolar „Traian Vuia”, din 90 de candidaţi au promovat doar 14 iar la Colegiul Tehnic „Elisa Zamfirescu” din cei 126 de candidaţi au fost admişi doar 24. Situaţia este şi mai gravă la Grup Şcolar Ardud, unde niciun elev nu a reuşit să promoveze Bacalaureatul.

Nemulţumiţii pot depune contestaţii

Candidaţii care cred că meritau o notă mai mare la probele scrise pot să depună contestaţii luni, 4 iulie, în intervalul orar 08.00-12.00. Reevaluarea lucrărilor se va face în perioada 5-7 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate vineri, 8 iulie. Cei care nu au reuşit să treacă de examenul de Bacalaureat pot să se înscrie, în perioada 11-15 iulie, la sesiunea din toamnă. Potrivit graficului de examinare, probele de evaluare a competenţelor vor începe în data de 22 august, iar probele scrise în 29 august. Afişarea rezultatelor va avea loc pe 4 septembrie, iar candidaţii nemulţumiţi vor putea depune contestaţii în aceaşi zi, iar rezultatele finale urmează a fi afişate în data de 7 septembrie.

Un Comentariu la "Mai mult de jumătate dintre candidaţi nu au promovat Bacalaureatul în judeţul Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.