Locuri insuficiente în creșe


Doar 124 dosare din cele 160 depuse pentru înscrierea copiilor la creșele din municipiu au fost aprobate de Serviciul Public de Asistență Socială (SPAS) Satu Mare.
Analizarea, respectiv aprobarea dosarelor pentru anul școlar 2011-2012 a avut loc în perioada 6 -24 iunie, iar criteriile de eligibilitate pentru admiterea copiilor au fost vârsta
între 18 şi 36 luni, respectiv domiciliul stabil al părinților în municipiul Satu Mare. Totodată, la selectarea dosarelor s-a pornit de la ordinea de înregistrare a acestora.
Deoarece o bună parte dintre dosare nu au putut fi soluționate din cauza numărului insuficient de locuri, SPAS anunță că pe parcursul anului şcolar 2011-2012, dacă vor fi eliberate locuri, în funcţie de numărul de înregistrare al cererii, părinţii vor fi contactaţi pentru completarea dosarelor în vederea ocupării locurilor libere.
În perioada 1-12 septembrie, părinții copiilor admiși sunt așteptați la sediul creşelor pentru completarea dosarelor următoarele documente: adeverinţă de la medicul de familie pentru copil şi părinţi – care atestă aptitudinea frecventării colectivităţii, exudat farigian şi examen coprobacteriologic pentru copil, VDRL pentru părinţi, respectiv fişa de consultaţie a copilului.
Pe de altă parte, SPAS Satu Mare anunță că în perioada de vară creşele vor fi închise pentru efectuarea concediilor legale de odihnă şi pentru igienizare, după cum urmează:
Creşa “Ţara Minunilor” 1 iulie-16 august, Creşa “Albă ca Zăpada” 1 august-12 septembrie,
Creşa “ Dumbrava Minunată” 1 august -12 septembrie, Creşa “ Punguţa cu doi bani” 1 august-12 septembrie, Creşa “Harap Alb” 11 iulie-29 august, Creşa Socială “ Prichindel” 1 august-12 septembrie.
Părinţii aflaţi în imposibilitatea de a-şi îngriji copiii acasă în perioadele de vacanţă sunt aşteptaţi la creşele care au activitate împreună cu dosarul copilului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.