Referendum pentru reorganizarea teritorială

Consilierii judeţeni social-democraţi împreună cu colegii lor liberali au cerut introducerea unui nou punct pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi, 30 iunie, a Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, cu privire la organizarea unui referendum referitor la desfiinţarea sau menţinerea unităţii administrativ-teritoriale a judeţului Satu Mare.

Şi asta în condiţiile în care se va insista pe reorganizarea administrativă a ţării. Propunerea grupului de consilieri judeţeni PSD şi PNL a trecut cu 26 de voturi pentru şi cinci împotrivă. Cu propunerea organizării referendumului nu au fost de acord consilierii judeţeni democrat-liberali. Vicepreşedintele CJ Satu mare, Adrian Ştef a precizat că sătmărenii trebuie să-şi spună părerea în această problemă. Preşedintele Chehi Árpád, a precizat însă că sumele necesare organizării acestui referendum vor fi alocate numai în cazul în care puterea se încăpăţânează să treacă la punerea în practică a reorganizării administrativ-teritoriale a României.

În altă ordine de idei, CJ Satu Mare a aprobat în şedinţa de astăzi proiectul de hotărâre cu privire la construirea unui nou pod peste râul Crasna, la Domăneşti. De asemenea, au fost aprobate documentaţiile tehnico-economice pentru modernizarea DJ: Turţ-Batarci, Gherţa Mică-Gherţa Mare-Turţ-Băbeşti-DN 1C, Carei-Foieni, Tăşnad-Silvaş-Săuca-Chereuşa şi Marna Nouă-Ciumeşti.
De asemenea, s-a dat undă verde pentru construirea a două bazine exterioare, spaţii tehnice, amenajării incintei, reabilitării hotelului, vestiarului şi bazinului exterior din Parcul Balnear Beltiug.
Deşi era trecut pe ordinea de zi, problema Sălii de lectură a Bibliotecii Judeţene (BJ) Satu Mare a fost amânată pentru şedinţa următoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.