Mamaia şi Turcia în topul preferinţelor turistice a sătmărenilor

În acest an, sătmărenii sunt mai cumpătaţi când vine vorba despre alegerea locului unde să-şi petreacă concediul de vară. Cu toate că destul de mulţi trec pragul agenţiilor de turism doar puţini sunt cei care îşi permit să plece într-una din staţiunile din ţară ori străinătate.

Deşi oferta este cât se poate de bogată, sătmărenii se gândesc de două ori înainte de a alege o destinaţie turistică oarecare. Potrivit consultantului în turism Dan Petreuş “chiar dacă suntem în plin sezon turistic, comparativ cu anii precedenţi, în acest an se observă o scădere cu 20-30% a solicitărilor. Dacă e să ne referim la staţiunile româneşti, pe departe cea mai solicitată este Mamaia. Turcia stă pe primul loc în ceea ce priveşte destinaţiile străine. După ce sătmărenii au posibilitatea de a lua avionul din Satu Mare spre Antalya, se observă o creştere semnificativă a cererilor spre această destinaţie şi, spre Turcia în general. Pe locul doi se află Bulgaria, iar apoi Grecia. Avem o ofertă destul de bună cu plecare cu autocarul din Satu Mare, cu destinaţia Paralia. O altă destinaţie mult gustată de către sătmăreni este Insula Creta, cu avionul din Cluj”, a declarat Dan Petreuş.

Preţurile încep de la 300 de euro

Potrivit interlocutorului, şi Croaţia face parte dintre destinaţiile turistice “gustate” de sătmăreni. “Avem oferte şi în Muntenegru. Sătmărenii nu prea ştiu dar sunt locuri foarte frumoase şi acolo. În ceea ce priveşte Ungaria, fiind vorba despre staţiuni situate la distanţe relativ apropiate de noi, cei mai mulţi se duc cu maşina personală sau cu trenul fără să mai apeleze la serviciile de intermediere a vreunei agenţii de turism”, a precizat Petreuş. Cei care doresc să petreacă un sejur de opt zile în Croaţia, de exemplu, trebuie să ştie că preţurile unui bilet all inclusive încep de la 300 de euro pe persoană. Pentru un sejur de opt zile pe litoralul bulgăresc preţurile încep de la 400 de euro iar pentru Turcia de la 500 de euro. Cei care doresc o vacanţă de vis pe Insula Creta au de plătit mai mult decât în cazul celorlalte destinaţii turistice enumerate anterior (600 euro) însă Dan Petreuş spune că preţul include şi două mese pe zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.