Peste 1.200 litri de alcool în maşina neînmatriculată a unui maramureşean

Poliţiştii de frontieră sătmăreni cercetează un maramureşean în maşina căruia au descoperit 1.260 litri de alcool. Mai mult, numerele de înmatriculare aplicate pe maşină erau expirate, iar şoferul conducea deşi avea permisul suspendat.

Marţi, 28 iunie, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere şi al Detaşamentului Sprijin Operativ al IJPF Satu Mare au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului cu produse accizabile. În jurul orei 06.00, pe comunicaţia Satu Mare – Carei, în dreptul localului Vraja Crasnei, oamenii legii au oprit pentru control o maşină Dodge Ram Van, pe care erau aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare provizorii de Maramureş. Maşina era condusă de Szabolcs Andrei S., în vârstă de 28 de ani, din Şomcuta Mare, judeţul Maramureş.

La controlul efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit în compartimentul de marfă mai multe recipiente din pastic care conţineau un lichid incolor cu miros de alcool. Persoana şi maşina au fost conduse la sediul IJPF Satu Mare. În urma controlului amănunţit, efectuat împreună cu inspectori vamali din cadrul DJAOV Satu Mare, s-a constatat că în maşină se aflau 75 de recipiente care conţineau cantitatea totală de 1.260 litri de alcool etilic cu o concentraţie de 94,9% alcool, măsurat la temperatura de 19 grade Celsius. Pentru marfa pe care o avea în autovehicul şoferul nu a putut prezenta documente de provenienţă, rezultând astfel că alcoolul a fost achiziţionat de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi şi deţinut în afara antrepozitului fiscal, creând astfel un prejudiciu cert bugetului de stat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că numărul de înmatriculare al autoturismului este expirat, iar permisul de conducere al celui aflat la volan a fost ridicat în mai 2011 de către IPJ Satu Mare în vederea suspendării dreptului de a conduce, pentru că a săvârşit o infracţiune la regimul circulaţiei. Maramureşeanul a declarat că a fost contactat în Baia Mare de către o persoană care l-a rugat să conducă maşina cu marfa despre care i-a spus că este pălincă până în municipiul Carei.
Szabolcs Andrei S. este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de achiziţionare de alcool etilic şi de distilate în vrac de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi pentru producţie sau expeditorii înregistraţi de astfel de produse, deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, complicitate la evaziune fiscală, punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.
Autoturismul şi alcoolul au fost ridicate de către poliţiştii de frontieră până la finalizarea cercetărilor.
Inspectorii vamali au evaluat prejudiciul adus statului român la valoarea de 38.253 lei. Maramureşeanul a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior faţă de acesta fiind luată măsura preventivă de obligare de a nu părăsi localitatea Baia Mare pe o perioadă de 30 de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.