Candidaţii la Bacalaureat au trecut astăzi de proba la matematică sau istorie

Absolvenţii de clasa a XII-a au susţinut astăzi, 29 iunie, proba obligatorie a profilului pe care l-au urmat în cursul celor patru ani de liceu. Astfel, cei de la filiera umană au susţinut proba scrisă la istorie iar cei de la filiera teoretică şi cei de la tehnologică au dat examenul la matematică.

La istorie, candidaţii au avut de rezolvat trei puncte. La primul au primit două texte, unul despre Vlad Ţepeş iar al doilea despre Matei Basarab şi au avut de răspuns la şapte cerinţe. Subiectul al doilea a avut menirea de a testa cunoştinţele absolvenţilor cu privire la cel de-al Doilea Război Mondial. Mai multe bătăi de cap au întâmpinat candidaţii la subiectul cu numărul III, unde au avut de scris un eseu de două-trei pagini despre statul român modern şi relaţiile internaţionale din secolul al XIX-lea şi prima jumătate a veacului XX. “A fost destul de dificil. Nu mă aşteptam la asemenea subiecte. Mai ales la punctul III unde am avut de scris un eseu despre statul român modern. Cu câţi am vorbit, dacă la primele două subiecte s-au descurcat cât de cât, la punctul III au întâmpinat greutăţi”, spune unul dintre candidaţi.

La matematică absolvenţii au fost purtaţi prin toată algebra de la mulţimi, funcţii şi combinări la matrice şi polinoame. Apoi, li s-au cerut să rezolve o serie de integrale şi să calculeze limitele unor funcţii, prin care examinatorii le-au verificat şi cunoştinţele din domeniul analizei matematice acumulate în cei patru ani de liceu.

Ultima probă scrisă a Bacalaureatului va avea loc vineri, 1 iulie, la proba la alegere a profilului urmat în cei patru aniu de liceu.

2 Comentarii la "Candidaţii la Bacalaureat au trecut astăzi de proba la matematică sau istorie"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.