Au început probele scrise la Bacalaureat

Astăzi, 27 iunie, s-a dat startul la probelor scrise pentru cei 3.528 de candidaţi care s-au înscris la sesiunea iunie-iulie a examenelor de Bacalaureat. Cu mici excepţii majoritatea candidaţilor susţin că probele au fost de dificultate medie.

“Nu a fost atât de greu. E adevărat că nu mă aşteptam la subiectele pe care le-am primit dar a fost bine. Toţi ne-am pregătit din roman, genul liric când colo am primit genul dramatic”, spune unul dintre absolvenţii de clasa a XII-a. Cu toate acestea, încurcătura a apărut la subiectul cu numărul III, la care o parte dintre candidaţii care au ieşit pe uşa Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” au analizat particularităţile de construcţie al unui personaj aparţinând genului epic, şi nu dramatic după cum reiese din cerinţa subiectului.

Pentru proba scrisă la limba şi literatura română a fost extrasă varianta 5 la care candidaţii au avut de rezolvat trei subiecte. La primul subiect au avut de rezolvat nouă cerinţe pe baza un fragment de text din “Nunta în cer” de Mircea Eliade. La subiectul numărul II candidaţii au avut de scris un text despre cunoaşterea de sine pornind de la un citat al lui Nichita Stănescu “A avea un ideal înseamnă a avea o oglindă”. Iar subiectul numărul III a constat în scrierea unui eseu despre particularităţile de construcţie al unui personaj dramatic studiat, aparţinând unuia din următorii autori: I.L. Caragiale, Camil Petrescu sau Marin Sorescu.
Probele scrise continuă marţi, 28 iunie, cu examenul la limba şi literatura maternă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.