A vrut să iasă din ţară cu 14 trofee de căpriori

Poliţiştii de frontieră cercetează un sătmărean în maşina căruia au fost descoperite 14 trofee de căpriori pentru care nu deţinea autorizaţie. Sătmăreanul a vrut să scoată trofeele din ţară pe la PTF Petea.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieşi din ţară Csaba Samuel F., în vârstă de 36 de ani, din Oraşu Nou. Acesta conducea o maşină marca Skoda Octavia, înmatriculat în străinătate. Cu ocazia formalităţilor pentru ieşirea din ţară, la controlul efectuat asupra autoturismului, oamenii legii au descoperit în maşină 14 trofee de căpriori pentru care şoferul nu a putut prezenta vreo autorizaţie.
Csaba Samuel F. a declarat că în cursul zilei de sâmbătă, 25 iunie, s-a deplasat la domiciliul unui sătmărean, de unde a luat cele 14 trofee de căpriori pe care urma să le transporte în Danemarca pentru a le preda unor cetăţeni danezi care au participat la o vânătoare organizată în cursul lunii mai 2011.
Acum bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de scoatere din ţară a trofeelor de vânat care pot fi medaliate sau a faunei vii de interes cinegetic, fără respectarea dispoziţiilor legale. Cele 14 trofee de căpriori au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.