Zilele municipiului Carei


Pentru a marca împlinirea a 691 ani de la prima atestare documentară a Careiului, ediția din acest an a Zilelor municipiului Care se desfășoară sub genericul Festivalul „VILLA KARUL”.

Deși oficial evenimentul are loc în zilele de 25, respectiv 26 iunie, începând de miercuri, 23 iunie, în Carei au loc o serie de acțiuni din domeniile sportului, sănătății și culturii. Astfel, miercuri, secția maghiară a Teatrului de Nord a susținut spectacolul cu piesa “CHIOGGIAI CSETEPATÉ” – de Carlo Goldoni, pentru joi, 24 iunie, sunt prevăzute acordarea de premii și distincții unor personalități, respectiv spectacolul cu piesa “Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, susținut de actorii secției române a Teatrului de Nord, iar vineri, 24 iunie, va avea loc un concert vocal-simfonic în aeri liber susținut de orchestra Filarmonicii de Stat “Dinu Lipatti”.

Deschiderea oficială a Zilelor municipiului Carei va avea loc sâmbătă, 25 iunie, ora 17:00, cu parada steagurilor și defilarea majoretelor, după care, pe cele două scene vor avea loc concertele și recitalurile de muzică ușoară și populară.

Trupele și soliștii care vor concerta și vor susține recitaluri, sâmbătă, 25 iunie, sunt IN EXTENSO, AD STUDIO din Ungaria și SMILEY, iar duminică, 26 iunie, DOLLY ROLL și FIESTA din Ungaria, respectiv NARCOTIC SOUND.

Totodată, în cele două zile, iubitorii folclorului vor avea ocazia să urmărească evoluția ansamblurilor folclorice din Domânești și Ghenci, Ansamblul Rote Rose, Ansamblul Rekettye, Ansamblul din Polgár, Ansamblul Artistic Folcloric „Nagyvárad” al Filarmonicii de Stat Oradea, șlagăre de operetă cu soliştii secției maghiare a Operei din Cluj Napoca (sâmbătă, 25 iunie), respectiv Ansamblul Mugurașii Moftinului, Ansamblul de dansuri țigănești Danko Pista din Carei Ansamblul Ceatăra, Ghiţă Blidar, Ansamblul Iedera, Grupul Vocal Crenguța, Georgiana Marina, Ionela Toma, Ansamblul Vergelul din Oradea, Cornelia și Lupu Rednic (duminică, 26 iunie).
Duminică, ora 24:00, ediția din acest an a Zilelor municipiului Carei se va încheia cu focurile de artificii care vor avea loc la Monumentul Ostașului Român.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.