Afară cu traficul greu din Sătmar!


Până cel târziu la începutul verii viitoare, traseul TIR-urilor care circulă pe raza municipiului Satu Mare va fi orientat pe tronsonul ce va fi amenajat pe un drum vicinal paralel cu strada Barițiu. Realizarea obiectivului este posibilă datorită colaborării dintre Primăria municipiului Satu Mare și Consiliul Județean, fiecare dintre instituții urmând să amenajeze porțiunile de drum asupra cărora s-a convenit. Cu prilejul unei conferințe de presă organizate miercuri, 22 iunie, primarul Iuliu Ilyes a afirmat că, după efectuarea Proiectului Tehnic și organizarea licitației, execuția lucrărilor este prevăzută să înceapă în acest an.
În lipsa resurselor financiare necesare, proiectul realizat în anii 2005-2006 de Consiliul Județean în vederea amenajării unui drum ocolitor pe care să fie orientat traficul greu, a eșuat. Ulterior, ca o soluție de compromis, a fost realizat un drum ocolitor, care, ineficient și inutil, nu a rezolvat problema circulației TIR-urilor. Astfel că, după cum a afirmat edilul șef Ilyes, în timp ce pe drumul respectiv aleargă doar iepurii într-o veselie, TIR-urile continuă să zdruncine carosabilul și pereții caselor de pe străzile Barițiu și Lăcrămioarei, respectiv bulevardul Unirii.

Deoarece situația nu mai poate continua, împreună cu Consiliul Județean a fost găsită soluția împărțirii în două a proiectului privind realizarea drumului ocolitor. Contribuția Primăriei va consta în actualizarea proiectului inițial al Consiliului Județean, efectuarea exproprierilor care se impun și amenajarea efectivă pentru circulația TIR-urilor a unui tronson de drum paralel cu strada Barițiu. Acesta va porni de pe drumul spre Lazuri, înainte de intrarea în comună, și va ieși în dreptul fostului IAS Dorolț, înainte de intrarea în comună, iar în felul acesta va putea prelua TIR-urile care nu vor mai folosi actualul traseu – străzile Barițiu și Lăcrămioarei, respectiv bulevardul Unirii.

Potrivit primarului Iuliu Ilyes, există șanse ca, pornind repede cu actualizarea proiectului și organizarea licitației, lucrările fie începute în acest an, și să fie finalizate cel mai târziu la începutul verii anului viitor.

Un Comentariu la "Afară cu traficul greu din Sătmar!"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.