Satu Mare s-a înscris la concursul de arhitectură „Arhetipuri”

Municipiul Satu Mare s-a înscris la concursul de arhitectură pentru spaţiul public urban „Arhetipuri”, oferind posibilitatea arhitecţilor de a proiecta un pavilion temporar pentru cinci locaţii din centrul urbei. Dintre cele 13 oraşe înscrise în competiţie, Satu Mare este oraşul care a oferit cele mai multe amplasamente în concurs.

Turnul Pompierilor, Piaţa 25 Octombrie, zona de la intersecţia a străzilor Ioan Slavici şi George Coşbuc, Piaţa Romană şi Piaţa Vasile Lucaciu, pe platoul din faţa Muzeului Judeţean sunt cele cinci locaţii luate în calcul la înscrierea în concursul din acest an. Premiul I va fi recompensat cu 15.000 euro iar valoarea totală a premiilor pentru participanţi depăşeşte 30.000 euro. Proiectul câştigător va fi construit şi expus în locaţia în care a fost proiectat pe o perioadă de 12 luni. Bugetul de execuţie al pavilionului nu poate să depăşească 100.000 euro.

La concursul de anul trecut au participat nouă oraşe

Concursul se desfăşoră în două etape şi se adresează atât arhitecţilor consacraţi, cât şi studenţilor şi specialiştilor din domenii conexe care pot participa individual sau în echipă. Oraşele înscrise în concurs sunt: Baia Mare, Bistriţa, Botoşani, Braşov, Bucureşti, Călăraşi, Cluj Napoca, Iaşi, Piteşti, Satu Mare, Slobozia, Timişoara şi Zalău.

La ediţia de anul trecut au fost implicate nouă oraşe din România. Peste 900 de arhitecţi au participat în concurs cu 191 de proiecte. Pavilonul câştigător a fost stabilit de către un juriu cu componenţă naţională şi internaţională. Proiectul căştigător a fost propus în P-ţa Victoriei din Bucureşti, aflându-se în prezent în faza finală de autorizare, iar construcţia acestuia va fi demarată în curând.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.