Țiganii de pe Ostrovului vor curent


Supărați că imobilul în care locuiesc a fost debranșat de la rețeaua de alimentare cu energie electrică, o parte dintre țiganii din blocul CD2 de pe strada Ostrovului au ținut să se manifeste în maniera specifică. Cu cățel, cu pucel și mai ales cu gura cât șura, un grup alcătuit din aproximativ 50 de persoane, s-au deplasat marți, 21 iunie, la Prefectură și Primărie pentru a se plânge că au rămas fără curent.

Îndemnați de Burti, președintele Partidei Romilor, țiganii supărați ar fi vrut mai întâi să se prezinte la audiențele organizate de Instituția Prefectului. Ulterior, după ce și-au amintit că apa și curentul consumate de ei sunt achitate de Primărie, în timp ce grija lor este doar să protesteze și să fie nemulțumiți, aceștia s-au postat în fața cabinetului primarului Iuliu Ilyes, în încercarea de-al îndupleca să dispună măsura rebranșării imobilului la rețeaua de energie electrică.

Pentru a fi și mai convingători, romii au promis inclusiv că vor pune mână de la mână pentru a suporta costurile necesare contorizării individuale. Cu privire la acest aspect, primarul Iuliu Ilyes ne-a declarat că situația ar putea deveni actuală doar după ce va fi efectuată o evaluare a costurilor necesare contorizării individuale, în acest scop urmând a se apela la serviciile unei firme specializate.
Alimentarea cu energie electrică a blocului CD2 de pe strada Ostrovului a fost sistată de la începutul acestei luni. Măsura a fost luată în conformitate cu cele stabilite cu prilejul întâlnirii care a avut loc în data de 10 mai a.c., când la fața locului s-a deplasat viceprimarul Kereskenyi Gabor însoțit de reprezentanții Serviciului Public de Asistență Socială, SC Florisal SA și Poliției Locale.

Rețeaua electrică din interiorul blocului CD2, prevăzut cu 99 spații de locuit, este grav deteriorată și uzată, punând în pericol siguranța celor 380 de locatari. Aceștia, pe durata furnizării curentului electric, au apelat la diverse improvizații, tragând fire de la panoul electric al imobilului, care nu au fost izolate, iar panoul nu este securizat cu lacăt pentru a se împiedica accesul la acesta. De asemenea, în interiorul locuințelor, aproape toți locatarii au folosit mai multe surse de încălzire în același timp, suprasolicitând astfel rețeaua electrică.

Un Comentariu la "Țiganii de pe Ostrovului vor curent"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.