Vacanţa de vară reduce numărul cititorilor la Biblioteca Judeţeană

Potrivit evidenţelor BJ Satu Mare dar şi al experienţei anilor trecuţi, odată cu încheierea anului şcolar se observă o scădere semnificativă a cititorilor care beneficiază de serviciile instituţiei.

„Având în vedere că o bună parte dintre cititorii noştri sunt elevi care vin să împumute cărţile necesare pentru studiul la clasă, în perioada vacanţei de vară această categorie de cititori nu va mai trece sau, va trece foarte rar pragul BJ. Cei mai mulţi au venit să restituie cărţile împrumutate şi, în procent de 85-90% nu au mai cerut alte volume”, a declarat una dintre bibliotecarele instituţiei.

Evidenţele BJ Satu Mare arată că, la sfârşitul anului 2010 erau înscrişi 29.793 de cititori, dintre care doar 15-17% frecventau în mod regulat biblioteca. „Nu avem o evidenţă pe vârste sau pe categorii sociale. Însă, lucrând zi de zi cu cititorii pot să vă spun că o bună parte sunt elevi. Urmează o perioadă mai lejeră. Noi, bibliotecarii, nu putem merge în concediu decât pe perioada verii când, se ştie foarte bine, iar fenomenul nu este unul specific doar bibliotecii noastre, numărul cititorilor este mult mai mic”, a precizat bibliotecara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.