Primele victime ale ciupercilor otrăvitoare – două minore din Satu Mare


Două fetițe din Satu Mare se află internate în stare critică în secția Reanimare-Pediatrie a Spitalului Județean după ce s-au intoxicat cu ciuperci.
Cele două surori, N.T. și N.P. cu vârsta de 11, respectiv 7 ani, au fost transportate cu ambulanța la Unitatea de Primire a Urgențelor în dimineața zilei de luni, 20 iunie. Din cele relatate de către părinți, fetițele au consumat în ziua precedentă ciuperci de pădure cumpărate din piață. Primele simptome ale intoxicației au apărut în cursul nopții și au constat în dureri abdominale, grețuri, vărsături și adinamie, motiv pentru care a fost solicitată ambulanța în vederea transportării la spital. După investigații, cele două au fost internate în secția Reanimare-Pediatrie. În prezent acestea se află sub tratament intensiv, iar starea lor de sănătate a înregistrat o ușoară ameliorare.

În această vară, cele două surori sunt primele victime ale ciupercilor otrăvitoare, iar medicii atrag atenția asupra pericolelor la care se expun cei care cumpără ciuperci din piață sau le culeg singuri, în ciuda faptului că se declară cunoscători ale speciilor comestibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.