Absolvenţii de clasa a VIII-a în febra examenelor

Emoţii mari pentru absolvenţii de clasa a VIII-a care au susţinut astăzi, 20 iunie, proba de limba şi literatura română în cadrul examenului de evaluare naţională.

Un fragment din „Rodul tainic” de Ioan Slavici şi analiza unui text din „Enciclopedia lumii vii” de Tudor Opriş fiecare cu câteva subpuncte vizând cerinţe de lexic, punctuaţie şi analiză literară sunt subiectele pe care le-au avut de rezolvat candidaţii înscrişi la primul examen din cadrul evaluării naţionale. Subiectele au fost extrase azi dimineaţă din cele zece variante propuse de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare pentru evaluarea la limba şi literatura română. Variantele propuse sunt conforme cu programa şcolară.

Potrivit graficului stabilit de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării evaluarea candidaţilor continuă marţi, 21 iunie, cu proba scrisă la limba şi literatura maternă iar miercuri, 22 iunie, elevii vor susţine proba la matematică. „Rezultatele vor fi afişate vineri, 24 iunie, iar cei care sunt nemulţumiţi de punctajul obţinut au posibilitatea să depună contestaţiile în aceaşi zi, în intervalul orar 14.00-18.00. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 27 iunie”, a declarat purtătorul de cuvânt al IŞJ Satu Mare, Mariana Brumboiu.
Elevii care obţin note de trecere în urma probelor susţinute se pot înscrie la liceu în perioada 29 iunie-5 iulie iar prima etapă a repartizării computerizate va avea loc în data de 12 iulie.
„Din totalul absolvenţilor de clasa a VIII-a 169 de elevi mai au de aşteptat un an pentru a susţine probele de evaluare naţională. Este vorba despre elevii corigenţi, repetenţi sau cei care sunt plecaţi în străinătate” a mai ţinut să precizeze Mariana Brumboiu.

Un Comentariu la "Absolvenţii de clasa a VIII-a în febra examenelor"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.