Zilele Urologiei Sătmărene


Vineri, 17, respectiv sâmbătă, 18 iunie, la Satu Mare se desfășoară Zilele Urologiei Sătmărene, eveniment organizat de secția Urologie din cadrul Spitalului Județean în colaborare cu Colegiul Medicilor. Aflat la prima ediție, evenimentul are loc în sala Filarmonicii de Stat “Dinu Lipatti” cu participarea a mai mult de 30 de medici specialiști urologi din județele Cluj, Bihor, Brașov, Sălaj, Mureș, Maramureș, Timiș și Satu Mare, precum și a unor invitați din străinătate.

În cele două zile ale simpozionului, prezentarea lucrărilor este prevăzută în patru sesiuni. Trei dintre acestea sunt incluse în programul primei zile – Aspecte de diagnostic și terapie în adenocarcinomul de prostată, Diagnosticul și terapia tumorilor renale, respectiv Chirurgia minim invazivă în urologie – Diagnosticul și terapia cancerului vezical – Uropediatrie, iar cea de-a patra sesiune, referitoare la Aspecte de diagnostic și terapie în urologie, este prevăzută pentru sâmbătă, 18 iunie.

Varietatea temelor, prezentarea acestora de către specialiști urologi renumiți din România, Tel Aviv și Serbia, precum și faptul că activitatea urologică este bazată în primul rând pe colaborarea multicentrică, este unul dintre principalele motive ce i-au determinat pe ințiatorii evenimentului – medicii Cristian Bogdan Rusu și Bogdan Ovidiu Feciche de la Spitalul Județean – să organizeze Zilele Urologiei Sătmărene.
Participanții la simpozion sunt medici rezidenți, medici specialiști, medici primari urologi, precum și mai mulți șefi ai secțiilor de Urologie de referință din România. Între aceștia se află prof. dr. Ioan Coman din Cluj Napoca, prof. dr. Gheorghe Bumbu (Oradea), prof. dr. Radu Boja (Târgu Mureş), prof. dr. Viorel Bucuraş (Timişoara), prof. dr. Theodor Maghiar (Oradea), dr. Florin Dincă (Cluj Napoca), dr. Nicolae Sălăgeanu (Satu Mare), dr. Cristian Rusu (Satu Mare), precum dr. Vojislav Smiljanic din Serbia, respectiv prof. dr. Rumelia Koren din Tel Aviv.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.