Facturile de gaz au fost optimizate, nu umflate – explică E.ON Gaz


Noul format și conținutul facturilor de gaze emise consumatorilor, sunt explicate de E.On Energie România prin intermediul unui comunicat de presă.

În comunicat se arată că, din luna iunie a anului curent, E.ON Energie România a implementat un nou format al facturii de gaze naturale. Optimizarea modului de reprezentare a informaţiilor cuprinse în factura de gaze naturale are ca scop o mai bună înţelegere a sistemului actual de facturare, efectuat în baza consumului estimat sau transmis prin autocitire şi a citirii trimestriale a contorului.
Totodată, noul format al facturii de gaze naturale permite o identificare mai clară a consumului de gaze naturale facturat în primele două luni, în baza estimării sau autocitirii. Astfel, pe factura de regularizare, care se emite o dată la trei luni, va apărea totalul facturii ca diferenţă între consumul realizat efectiv şi consumurile estimate/consumurile rezultate din autocitire care au fost facturate. Sumele facturate în cele două luni anterioare vor fi evidenţiate pe factura de regularizare cu minus.

De asemenea, o altă optimizare a modului de reprezentare a datelor pe factura de gaze naturale se referă la indexul contorului de gaze naturale, menţionat în funcţie de tipul facturii: estimare, autocitire sau regularizare.

Ca tacâmul să fie complet, iar consumatorii să nu facă infarct pe bandă rulantă la primirea facturilor, în comunicat se menționează și că E.ON Energie România îşi exprimă încrederea că noul format optimizat al facturii de gaze naturale, care conţine o serie de elemente edificatoare, facilitează înţelegerea modului de facturare a consumului de gaze naturale.

Un Comentariu la "Facturile de gaz au fost optimizate, nu umflate – explică E.ON Gaz"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.