Bilete de odihnă pentru angajaţii din învăţământ


Cu toate că în alte judeţe sindicaliştii din învăţământ se plâng de lipsa unui regulament de alocare a biletelor de odihnă pentru bugetarii din învăţământ, liderii de sindicat din Satu Mare au găsit o soluţie cât de cât accesibilă pentru buzunarele profesorilor şi personalului auxiliar din şcoli.

“Este adevărat cu nu există încă un regulament de alocare al acestor bilete. Nu ştim câte vor fi repartizate la nivelul judeţului nostru. Zilele trecute am luat legătura cu conducerea Casei Judeţene de Pensii (CJP) Satu Mare deoarece biletele vor fi alocate prin intermediul acestei instituţii, pentru a putea răspunde întrebărilor adresate de către angajaţii din învăţământ. Însă, un răspuns în acest sens vom avea doar după data de 7 iulie”, a declarat secretarul executiv al Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN) Satu Mare, Ioan Drăgan.
Potrivit liderul de sindicat sătmărean, până în prezent s-au încheiat câteva contracte cu agenţii de turism din Satu Mare care oferă un discount de 25%.
“E adevărat că biletele alocate prin CJP vor fi la un preţ mai redus decât cele oferite de agenţiile de turism cu care am încheiat contracte până în prezent însă, până la ora actuală am dat 30 de bilete pentru staţiunile Olimp şi Jupiter respectiv la Călimăneşti-Căciulata”, a precizat Drăgan. În ceea ce priveşte preţurile acestor bilete, Ioan Drăgan spune că valoarea unui bilet într-una dintre aceste staţiuni este de 450 lei/persoană în luna iulie şi 550 lei/persoană pentru luna august. Preţurile includ cazare pentru şase nopţi şi masă.

“Din păcate sunt mult mai puţine solicitări din partea profesorilor decât anul trecut, spre exemplu. Pe undeva este şi de înţeles dacă luăm în considerare reducerile salariale. Noi încercăm să le oferim variante atât la munte cât şi la mare. În ceea ce priveşte biletele care vor fi alocate prin intermediul CJP, acestea vor fi pentru staţiunile: Saturn, Neptun, Felix şi Călimăneşti-Căciulata”, a mai ţinut să precizeze Ioan Drăgan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.