Eminescu comemorat de o mână de scriitori

Mihai Eminescu a fost comemorat astăzi, 15 iunie, fără prea mult fast la bustul amplasat în faţa Colegiului care îi poartă numele. La eveniment au participat doar o mână de poeţi şi scriitori pentru a depune o coroană de flori la bustul poetului nostru naţional.

Grupul de scriitori au marcat astfel 122 de ani de la trecerea în eternitate al „Luceafărului” poeziei româneşti. La eveniment au participat directorul Centrului de Creaţie Satu Mare, Felician Pop dar şi poeţii: Aurel Pop, Ioan Andreica, Ion Bala şi alţi oameni de cultură din Satu Mare. Aurel Pop a depus o coroană la bustul poetului din partea Centrului de Creaţie Satu Mare. „Este un moment important pentru cultura noastră. Astăzi comemorăm 122 de la trecerea în nefiinţă a poetului nostru naţional, Mihai Eminescu. Eu cred că acest moment merită marcat deoarece vorbim despre una dintre cele mai luminate şi creatoare minţi din literatura şi cultura românească”, a precizat în luarea de cuvânt poetul Ion Bala.

„Poate niciodată nu am fost atât de puţini la marcarea acestui eveniment ca în acest an”, a declarat Felician Pop. Poeţii au recitat versuri din creaţia eminesciană aducând şi astfel un omagiu marelui poet. Evenimentul a fost organizat de membri Cenaclului „Afirmarea”, Asociaţia Scriitorilor de Nord-Vest şi Cenaclul literar „Alfazet” din Satu Mare.

Un Comentariu la "Eminescu comemorat de o mână de scriitori"

  1. vasile andreica   15 iunie 2011 at 8:10 pm

    Ce organizare daca nu a fost aproape nimeni?

    Răspunde

Scrie un comentariu