Radu Giurcă promite 3.000 de noi locuri de muncă în județul Satu Mare!


Până cel târziu în luna mai a anului viitor, circa 3.0000 de persoane se vor putea angaja în sectorul productiv din județul Satu Mare, ca urmare a extinderii capacității de producție la mai multe societăți comerciale. Anunțul a fost făcut de prefectul Radu Giurcă, marți, 14 iunie, în cadrul unei conferințe de presă. Prefectul a menționat că o parte dintre noile locuri de muncă anunțate vor putea fi ocupate până la sfârșitul acestui an.
Potrivit prefectului Radu Giurcă, pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, noile oportunități de angajare vor fi create atât în municipiul Satu Mare cât și în Carei și Tășnad. Este vorba despre investitori străini care au deja activitate, dar intenționează să-și extindă capacitatea de producție.

Între firmele cu ale căror reprezentanți au fost purtate deja discuții referitoare la perspectiva extinderii capacității de producție, prefectul a menționat Draxelmeier din Satu Mare, care va face circa 1.000 de noi angajări, Contitec din Carei – cu circa 400 noi locuri de muncă, Voco și Polipol – cu câte 400-500 de noi locuri de muncă fiecare. Totodată, prefectul a amai menționat și o firmă daneză din orașul Tășnad, care, datorită extinderii unei hale de producție pentru confecții metalice, va crea până la aproximativ 700 noi locuri de muncă.
Radu Giurcă a mai precizat că, fiind vorba despre investiții noi care vor fi adăugate celor aflate deja în derulare, toate aceste societăți comerciale vor beneficia din partea Guvernului de facilități financiare care pot ajunge până la 25% din valoarea totală a noii investiții.

2 Comentarii la "Radu Giurcă promite 3.000 de noi locuri de muncă în județul Satu Mare!"

 1. Teo   15 iunie 2011 at 12:34 am

  Din pacate stam doar in Draxelmeier.

  Unio nu mai e ce-a fost, electroluxul stagneaza…nu avem investitori straini!

  Aici trebuie sa intervina primaria!

  Trebuie sa ofere facilitati pentru investitori, sa le ofere chirii avantajoase!chiar daca la prima vedere par a fi in pierdere, nu e asa! Avand investitori creste puterea economica a orasului, oamenii au din ce sa isi plateasca taxele, ratele, etc.Asa trebuie gandit intr-o societate moderna

  Răspunde
 2. danutz   15 iunie 2011 at 2:40 pm

  cu siguranta ca fara giurca nu erau locurile respective de munca

  mi-e sila de ei

  Răspunde

Scrie un comentariu