Medicii de familie au făcut pace cu Ministerul Sănătății


După o perioadă de pauză, determinată de conflictele cu Ministerul Sănătății și Casa de Sănătate, medicii de familie sătmăreni eliberează din nou rețete gratuite și compensate, precum și bilete de trimitere către specialiști, respectiv care recomandă internarea pacienților aflați în evidențe.
Potrivit celor declarate de Călin Bumbuluț, președintele Asociației Județene a Medicilor de Familie Satu Mare, conflictul a fost suspendat la sfârșitul săptămânii trecute, în urma întâlnirii cu ministrul Sănătății, Cseke Attila, prilej cu care a fost anunțată acceptarea unora dintre doleanțele medicilor de familie.

Călin Bumbuluț afirmă că, deși nu este de dorit, conflictul ar putea fi reluat în luna septembrie, când vor avea loc discuții referitoare la stabilirea bugetului pentru anul 2012 alocat medicinei primare. „Bugetul alocat în acest an medicilor de familie a fost mai mic decât cel de anul trecut, astfel că, pentru a nu ne trezi în aceeași situație anul viitor, vom impune condiții ferme referitoare la acest aspect” – a declarat Călin Bumbuluț.

Un Comentariu la "Medicii de familie au făcut pace cu Ministerul Sănătății"

  1. Ang7   15 iunie 2011 at 1:16 pm

    As fi vrut sa aflu mai multe detalii de la articolul acesta, gen: ce fel de doleante au fost acceptate, care nu au fost acceptate etc…

    Răspunde

Scrie un comentariu