Festival de Folclor şi Tradiţii în Grădina Romei


Atmosferă de mare sărbătoare în Grădina Romei, duminică, 12 iunie! Sute de iubitori ai muzicii populare au urmărit spectacolul folcloric cu invitați din trei județe, organizat de Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu”, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Satu Mare.

Programat inițial în cadrul manifestărilor organizate cu prilejul ediției din acest an a Zilei Orașului, dar amânat deoarece în Grădina Romei a avut loc în perioada respectivă Festivalul Pălincii, care a inclus și muzică și dansuri populare pe săturate, Festivalul de Folclor și Tradiții care a avut loc duminică a constituit un veritabil magnet pentru sătmăreni.

Între cei care au încântat publicul s-au aflat interpreți și ansambluri folclorice din județele Satu Mare, Maramureş şi Sălaj: Ansamblul Naţionalităţilor, Maria Petca Poptean, Egri Csodaszarvas, ansamblul “Ceatăra” din Carei, formaţia vocal-instrumentală “Cervona Kalena”, ansamblul de dansuri “Sokole” din Rona de Sus, Petrică Mureşan, Ansamblurile “Cununiţa” şi “Cununiţa Năzdrăvană”, Nicolae şi Nicuşor Mureşan şi ansamblul “Porolissum” din Zalău.

Pe lângă spectacolul de pe scenă, într-o atmosferă comparabilă cu cea de la Ziua Orașului, sătmărenii care au fost în Grădina Romei au putut savura mititei și fripturi, au putut bea bere și au putut să se plimbe cu hidrobicicletele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.