Andreea Paul Vass a lansat la Satu Mare volumul „Forţa politică a femeilor”

Ce se ascunde în culisele ascensiunii unei femei în politica românească? Există vreo diferenţă între femeia implicată în politică şi bărbaţii aflaţi într-o situaţie similară? Cât de auzită este vocea unei femei în politică?

Sunt doar câteva dintre întrebările la care consilierul pe teme economice al primului-ministru al României, Andreea Paul (Vass) împreună cu femeile politice dar şi cele care urmăresc o carieră profesională caută răspunsul în volumul intitulat sugestiv „Forţa politică a femeilor”. Cartea coordonată de Andreea Paul (Vass) a fost lansată astăzi, 11 iunie şi la Satu Mare. Evenimentul a avut loc la Hotel „Melody” de pe strada Păuleştiului cu începere de la ora 13.00. La întâlnirea cu consilierul premierului au fost prezenţi directori de instituţii sătmărene şi membri ai principalului partid de guvernământ, respectiv prefectul judeţului Satu Mare, Radu Giurcă.

Mărturiile unor oameni politici şi profesionişti de marcă

„În căutarea unui răspuns la întrebările referitoare la gradul de reprezentativitate al femeilor în politica românească dar şi despre motivul neimplicării acestora în viaţa politică, am hotărât să aduc în faţa opiniei publice mărturiile doamnelor de succes ale politicii româneşti. Mi se părea că experienţele, eşecurile şi reuşitele lor politice merită să fie cunoscute. Mai mult, aveam senzaţia că e important să le auzim povestite de ele însele. În volumul de faţă veţi găsi mărturiile unor doamne precum: Daniela Albu, Sulfina Barbu, Andreea Marin, Zoe Petre, Lavinia Şandru, Viorela Rădoi dar şi al unor domni: Sever Voinescu, Varujan Vosganian, Mădălin Voicu sau Constantin Traian Igaş. Am cerut mărturiile unor femei de succes în politică. Apoi al unora neimplicate politic dar cu rezultate cât se poate de relevante în viaţa profesională. Iar în ultima parte a cărţii am cerut şi părerea unor domni implicaţi politic”, a declarat Andreea Paul (Vass).

„Suntem slab reprezentate în diferitele sfere decizionale”

Potrivit interlocutoarei, România se află pe locul 93 în lume în ceea ce priveşte reprezentativitatea femeilor în politică „şi asta în condiţiile în care 2/3 dintre absolvenţii de studii superioare sunt femei. Am venit la Satu Mare, ca de altfel în toate cele 14 oraşe unde am lansat această carte pentru a aduce mărturiile femeilor aşternute pe hârtie”, a precizat Andreea Paul (Vass).
Potrivit preşedintelui organizaţiei municipale de femei al PD-L Satu Mare, Laura Bota: „cu toate că suntem slab reprezentate în diferitele sfere decizionale latura emoţională a unei femei ar putea reprezenta un mare atu în politică. O femeie poate să ofere acel echilibru atât de necesar în viaţa publică”.

„Cartea de faţă şi-ar dori să arate că se poate discuta normal, transpartinic pe marginea unor probleme de fond. Nu este vorba nicidecum de vreo formă de discriminare. Nu cer decât o reprezentare echitabilă în toate domeniile de activitate deoarece femeile nu sunt cu nimic mai prejos decât bărbaţii. Dumnezeu le-a creat dintr-o coastă, şi nu oricare. A luat o coastă din dreptul inimii bărbatului”, a încheiat Andreea Paul Vass.

Un Comentariu la "Andreea Paul Vass a lansat la Satu Mare volumul „Forţa politică a femeilor”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.