Pompierii s-au întrecut azi pe stadionul Olimpia

Nouă echipaje din judeţ şi-au pus la încercare viteza şi îndemânarea astăzi, 10 iunie, pe stadionul “Olimpia” din Satu Mare la faza judeţeană a concursului profesional al Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU, respectiv SPSU). Miza a fost calificarea la faza interjudeţeană care se va desfăşura în judeţul Maramureş la începutul lunii iulie.

După etapa zonală s-au calificat echipajele de SVSU ale comunelor: Crucişor, Bârsău, Căuaş, Agriş, Livada, Andrid, iar de la SPSU au participat S.C. UNIO S.A., S.C. GEO STING SRL şi S.C. PRESTING SRL. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ISU “Someş” Satu Mare, Aurel Ulici, “concursurile profesionale ale SVSU-urilor şi SPSU-urilor au ca obiective deprinderea şi perfecţionarea aptitudinilor necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor voluntare şi private dar şi popularizarea în rândul cetăţenilor a unor aspecte din activităţile desfăşurate de serviciile voluntare şi private care activează în comunele din judeţ dar şi la nivelul unor firme”.

Clasamentul competiţiei

Probele de concurs au constat în: pista de îndemânare şi viteză, ştafeta 4x100m şi proba la dispozitivul de intervenţie. În urma probelor disputate de către echipajele înscrise în concurs la SVSU, locul I i-a fost atribuit echipajului din comuna Bârsău, locul secund pompierilor voluntari de la Căuaş iar locul III, echipajului de la Crucişor. La competiţia serviciilor private, pe prima treaptă a podiumului a urcat echipajul de la SC UNIO SA. Locul secund le-a revenit pompierilor de la SC GEO STING SRL iar ultima treaptă a podiumului echipajului de la firma SC PRESTING SRL. Echipajele care s-au clasat pe primul loc, cel din Bârsău la SVSU respectiv pompierii de la SC UNIO SA ne vor reprezenta la etapa interjudeţeană care va avea loc în Maramureş, la începutul lunii iulie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.