Scandal între taximetriști și Siguranța Traficului


Scandal în toată regula, cu reproșuri, argumente și amenințări, joi, 9 iunie, între reprezentanții taximetriștilor care își desfășoară activitatea pe raza municipiului Satu Mare, și cei ai Serviciului Public pentru Siguranța Traficului (SPST)!

Pentru a le face cunoscute unele aspecte referitoare la stațiilor de taximetre de pe raza municipiului destinate așteptării clienților, în baza reglementărilor prevăzute în legea specială care se ocupă de activitatea de taximetrie, șeful SPST, Adrian Neacșu, a convocat o întâlnire cu reprezentanții taximetriștilor, cei ai patronatelor și cei ai taximetriștilor independenți. Întrevederea a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Local, fiind de față și reprezentanții Primăriei, respectiv cei ai Poliției Locale.
Principalul reproș formulat de șeful SPST a fost cu privire la faptul că, deși au la dispoziție locuri special amenajate unde au obligația să staționeze, taximetriștii le ignoră cu bună știință. La rândul lor, taximetriștii susțin că lucrătorii SPST, în goana după bani, s-au transformat în veritabili vânători, și le aplică fără milă amenzi peste amenzi mai ales atunci când staționează doar pentru a prelua clienții, sau când aceștia coboară din taximetre deoarece ajung la destinație. Adrian Neacșu a contracarat afirmațiile taximetriștilor, susținând că, dimpotrivă, în loc să staționeze doar pentru scurt timp, taximetriștii rămân cu minutele sau chiar cu orele în acele locuri, iar în felul acesta crează haos în oraș.

Schimburile de replici dintre taximetriști și reprezentanții SPST au continuat pe ton ridicat, iar reproșurile au venit din ambele părți. Astfel, dacă reprezentanții SPST și cei ai Poliției Locale consideră justificate amenzile aplicate, taximetriștii se plâng de concurența neloială pe care le-o fac colegii independenți, dar și de insuficiența locurilor speciale de parcare pentru taximetre. În condițiile în care, în cele cinci zone din Satu Mare unde au fost stabilite astfel de spații, există doar 316 locuri de parcare.
Cu privire la acest aspect, picătura care a umplut paharul a fost atitudinea reprezentanților SPST, care au afirmat că, pentru a nu se mai plânge de insuficiența locurilor de parcare, ar trebui să iasă zilnic pe traseu mai puțin cu 30% din numărul taximetrelor.

Discuțiile de joi s-au terminat în coadă de pește și, cea mai interesantă poziție a fost aceea a președintelui Camerei Taximetriștilor, Dan Burulea, aflat în ipostaza de avocat al diavolului. După ce a solicitat Primăriei să inițieze o verificare a tuturor taximetriștilor, în scopul tragerii pe linie moartă a celor care nu pot demonstra că au avut activitate în ultimele trei luni, de data aceasta Dan Burulea a părut mai mult decât interesat săp apere interesele taximetriștilor, despre care susține că ar trebui reduși numeric la jumătate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.