Polițiștii sătmăreni ies în stradă după Rusalii


O sută de polițiști și polițiști de frontieră sătmăreni vor picheta sediul Prefecturii începând de marți, 14 iunie, în semn de protest față de deciziile ministrului Administrației și Internelor privind reducerea normei de hrană, respectiv disponibilizările anunțate.

Potrivit celor declarate de Marius Gânță, preşedintele Biroului Teritorial al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), în cursul zilei de miercuri, 8 iunie, a fost înregistrată la Primăria municipiului solicitarea privind organizarea acțiunilor de protest. “Dacă solicitarea va fi aprobată, începând de marți, 14 iunie, până în ultima zi a lunii, 100 de polițiști și polițiști de frontieră se vor afla zilnic în fața sediului Instituției Prefectului, între orele 16:00-17:00” – a declarat Gânță.

Dacă în cazul polițiștilor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare este prevăzută disponibilizarea a 21 de persoane, situația este cu mult mai gravă în cazul Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră, de unde vor fi disponibilizați până la 140 de angajați.

Comisarul șef Gânță s-a declarat destul de optimist în privința prezenței zilnice în fața Prefecturii a celor 100 de polițiști: “Am convenit jumătatate să fie de la IJP, și jumătate de la IJPF, la fel cum am convenit că vom fi constanți în protestul nostru”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.