Careienii ne vor reprezenta la faza naţională a concursului “Sanitarii pricepuţi”


Echipajul Şcolii cu clasele I-VIII “Vasile Lucaciu” din Carei ne va reprezenta judeţul la faza naţională a concursului “Sanitarii pricepuţi” din acest an.

Aşa a decis juriul care a evaluat astăzi, 6 iunie, cele 12 echipe care s-au calificat la faza judeţeană. Competiţia a început la ora 10.00 la Taberele Şcolare din Satu Mare. Cele 12 echipaje s-au calificat după câştigarea fazelor zonale din luna mai. La etapa judeţeană au luat parte 12 echipaje de la şcolile cu clasele I-VIII din: Corund, Odoreu, Micula, Valea Vinului, Turţ, Tăşnad, Carei, Racşa, Cehal, Târşolţ dar şi şcolile “Ion Creangă” şi “Grigore Moisil”, ambele din Satu Mare. Preşedintele juriului a fost desemnat dr. Ramona Staicu.

Concurenţii au avut de susţinut o probă teoretică cu zece întrebări tip grilă, fiecare cu câte un singur răspuns corect, după care a urmat proba practică la care elevii au putut să-şi demonstreze îndemânarea şi viteza de intervenţie în cazul unor tragedii. Cei mai buni s-au dovedit a fi elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII “Vasile Lucaciu” din Carei, care ne vor reprezenta judeţul la faza naţională care în acest an se va desfăşura la Poiana Pinului, judeţul Buzău, în perioada 15-20 iulie.
“Copiii sunt foarte bine pregătiţi ceea ce este un lucru bun deoarece cunoştinţele dobândite la orele de Crucea Roşie pot să le folosească, şi ar fi indicat să le folosească şi în viitor. A fost un concurs extrem de strâns unde miza a fost destul de mare având în vedere că la faza naţională nu se califică decât un singur echipaj. În acest an la naţională participă echipajele de gimnaziu, iar la anul e rândul liceenilor”, a precizat directorul Organizaţiei de Crucea Roşie Satu Mare, Rodica Borlan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.