Ţigări şi cafea fără documente în maşina unui sătmărean

În maşina unui sătmărean care a intrat în ţară prin PTF Petea poliţiştii de frontieră sătmăreni au descoperit 200 pachete de ţigări şi 20 kg de cafea fără documente. Marfa a fost confiscată, iar şoferul este cercetat.

Miercuri, 1 iunie, la PTF Petea s-a prezentat pentru a intra în ţară Ioan L., în vârstă de 55 de ani, din municipiul Satu Mare. Bărbatul conducea o autoutilitară marca Mercedes Sprinter, înmatriculată în Satu Mare. Cu ocazia formalităţilor la controlul de frontieră oamenii legii au constatat că sătmăreanul avea în maşină 20 kilograme de cafea şi 50 pachete de ţigări marca Viceroy cu timbru fiscal ucrainean, pentru care nu a putut prezenta documente justificative. Asupra maşinii a fost efectuat un control amănunţit, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au mai descoperit, în compartimentul motor al maşinii, trei pungi în care se aflau 150 pachete de ţigări Viceroy cu timbru fiscal ucrainean. Şoferul a declarat că în timp ce se afla în piaţă în Niregyiháza s-a întâlnit cu un cetăţean român de la care a cumpărat, contra sumei de 70.000 de forinţi, cele 200 pachete de ţigări ucrainene. I-a dat pe loc vânzătorului 35.000 forinţi şi s-a înţeles cu acesta ca după ce va comercializa ţigările în România să-i achite şi diferenţa de 35.000 forinţi.
Întreaga marfă a fost confiscată de poliţiştii de frontieră sătmăreni, iar conducătorul auto este cercetat acum pentru săvârşirea infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor care trebuie plasate sub regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia. Totodată, maşina a fost reţinută de poliţiştii de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.