Medicii de familie sătmăreni au decis: nu semnează contractele cu CJAS!


Decizie absolut previzibilă în urma ședinței extraordinare a Asociației Județene a Medicilor de Familie (AJMF) Satu Mare, organizată joi, 2 iunie: medicii de familie nu semnează contractul-cadrul cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS)!

Călin Bumbuluț, președintele AJMF Satu Mare ne-a declarat că din cei 120 de medici de familie prezenți la ședință, 107 au votat pentru nesemnarea contractului, iar 11 pentru semnare, dar și aceștia se vor supune deciziei majorității.

“În aceste condiții, o perioadă – probabil cel mult încă o săptămână – vom mai lucra fără să percepem taxe de la pacienți, după care fiecare va lua o decizie în privința tarifelor impuse pentru consultațiile acordate. O primă decizie în această privință se va lua în data de 16 iunie, cu prilejul ședinței lunare a AJMF și, probabil, tarifele impuse vor fi acelea ca pentru persoanele neasigurate” – a declarat Călin Bumbuluț. La nivel național, Satu Mare a fost printre ultimele județe în care medicii de familie au decis nesemnarea contractelor cu CJAS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.