La Spitalulul Județean – concediu pe perioadă determinată de 1 an, ori nimic!


La Spitalul Județean Satu Mare durata concediului pe perioadă determinată solicitat de personalul medical va fi de 1 an, iar cererile trebuie depuse cu 30 de zile înainte de derularea efectivă a concediului. Măsura a fost decisă la nivelul conducerii spitalului, și are drept scop crearea posibilității de angajare pentru o perioadă mai lungă a personalului medical în secțiile care sunt descoperite în această privință.
Miercuri, 1 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, managerul Adrian Marc a precizat că, întrucât atât la Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) cât și în majoritatea secțiilor spitalului este nevoie de personal medical, va fi efectuată o analiză a necesarului de cadre. În vederea asigurării personalului necesar la UPU și în secțiile descoperite, se va proceda la angajarea pentru perioade determinate. “Pentru a putea face acest lucru, concediile fără plată care vor fi solicitate de personalul medical vor fi acordate doar pentru o perioadă de 1 an. Până acum, cei care solicitau astfel de concediu cu scopul de-a pleca la muncă în străinătate, depuneau cereri pentru trei luni, apoi reveneau, eventual mai lucrau, după care solicitau din nou concediu fără plată pentru alte trei luni. În felul acesta, am rămas și rămânem descoperiți cu personal medical și nici nu putem face angajări, deoarece nimeni nu vine să lucreze în spital pentru trei luni” – a precizat managerul Marc.

În aceste condiții, concediul pe perioadă determinată solicitat va fi aprobat o singură dată și doar pe durata unui an, iar pe posturile rămase libere se vor putea face angajări, de asemenea pentru perioadă determinată, respectiv pentru 1 an.

Un Comentariu la "La Spitalulul Județean – concediu pe perioadă determinată de 1 an, ori nimic!"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.