Doar taximetriștii cu acte în regulă vin cu rapoartele control


Aproximativ 350 din cei peste 700 de taximetriști sătmăreni și-au depus până în prezent la Primărie rapoartele de activitate pe ultimele trei luni, în urma solicitării formulate de reprezentanții Camerei Taximetriștilor.

Potrivit celor declarate de Dan Burulea, președintele Camerei Taximetriștilor, acțiunea de verificare inițiată cu sprijinul Biroului Corp Control Comercial și Autorizări ( BCCCA) din cadrul Primăriei, are drept scop, chipurile, reducerea numărului de taximetre din municipiu, pentru a se ajunge la cele 450, numărul prevăzut de lege. Cu toate că, deși legea prevede patru taximetre la 1.000 de locuitori, la solicitarea reprezentanților taximetriștilor, consilierii municipali sătmăreni au fost de acord și au votat în acest sens în 2009, ca în Satu Mare să circule 720 de taximetre.

Pe de altă parte, Florin Maier, șeful BCCCA, afirmă că deși există nemulțumiri referitoare la solicitarea privind prezentarea raportului de activitate – care poate fi formulată doar de către reprezentanții Fiscului – taximetriștii se conformează și vin la Primărie cu documentele cerute. “Din ceea ce s-a putut constata până acum și după cum era de așteptat, solicitării noastre au răspuns doar taximetriștii cu acte în regulă, adică aceia care au avut activitate în ultimele trei luni. Noi așteptăm în continuare, probabil până la mijlocul lunii iunie, după care cor fi discutate măsurile ce urmează a fi luate” – a declarat Florin Maier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.