2.000 litri de alcool în două maşini

Aproape 2.000 litri de alcool au descoperit poliţiştii de frontieră din Carei în două maşini oprite la control la intrarea în municipiu. Conducătorii auto sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală, iar maşinile şi alcoolul au fost confiscate de poliţiştii de frontieră.

Astfel, în data de 30 mai, în jurul orei 20.15, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Carei a oprit pentru control, la intrarea în municipiul Carei, un autoturism marca Ford Mondeo, înmatriculat în Anglia. Maşina era condusă de Mariana U., în vârstă de 40 de ani, din Baia Mare. La controlul autoturismului, poliţiştii de frontieră au constatat că pe bancheta din spate şi în portbagaj se află mai multe recipiente din plastic care conţineau un lichid incolor cu miros de alcool, marfă pentru care conducătoarea auto nu a putut prezenta documente de provenienţă. La sediul SPF Carei oamenii legii au solicitat şi prezenţa comisarilor Gărzii Financiare Satu Mare şi au inventariat marfa aflată în maşina băimărencei. În urma inventarierii s-a constatat că în cele 36 de recipiente din plastic se aflau 484 litri de alcool ce avea o concentraţie de 97 de grade. Conducătoarea auto a declarat că marfa a primit-o în municipiul Baia Mare şi trebuia să o transporte până în Oradea, în apropierea staţiunii Băile 1 Mai.

Recipiente ascunse în spatele unor cutii din carton

Azi dimineaţă, 31 mai, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră careieni au observat că şoferul unei autoutilitare care se deplasa spre municipiul Carei, la vederea poliţiştilor de frontieră, a oprit maşina în parcarea unei societăţi comerciale. Oamenii legii i-au solicitat celui aflat la volan documentele personale. S-a constatat astfel că şoferul este Tamás Gábor K., în vârstă de 43 de ani. Acesta conducea o autoutilitară marca Mazda, înmatriculată în Ungaria. În compartimentul de marfă al maşinii, în spatele unor cutii din carton, se aflau mai multe recipiente din plastic ce coţineau alcool. Şoferul a fost condus la sediul SPF Carei. Totodată, poliţiştii de frontieră au anunţat şi comisarii Gărzii Financiare, care au sosit în scurt timp la faţa locului. Marfa aflată în maşină a fost inventariată şi s-a constatat că în recipiente erau 1.367 litri alcool cu o concentraţie între 91 şi 96 grade. Nici în acest caz conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative pentru marfa pe care o transporta.
Celor doi conducători auto le-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător şi evaziune fiscală. Maşinile şi întreaga cantitate de alcool au fost ridicate de către poliţiştii de frontieră până la finalizarea cercetărilor. Întreaga cantitate de alcool se ridică la valoarea de 162.735 lei, iar comisarii Gărzii Financiare Satu Mare au evaluat prejudiciul adus statului român de către cei doi conducători auto la valoarea de aproximativ 78.000 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.