Cafea şi ţigări de contrabandă

Sâmbătă, 28 mai, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere al IJPF Satu Mare, împreună cu inspectori vamali din cadrul DJAOV Satu Mare, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile din tutun.

În jurul orei 13.00, la intrarea în municipiul Satu Mare, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control un microbuz Volkswagen Transporter, înmatriculat în Satu Mare. Maşina era condusă de Mihai Gheorghe C., în vârstă de 34 de ani, iar împreună cu el în maşină se aflau soţia acestuia şi cei doi copii minori ai lor. În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, în bagajele personale au fost descoperite 280 pachete de ţigări cu timbru fiscal ucrainean, din care 270 pachete marca Viceroy şi 10 pachete marca LD. Totodată, în maşină au descoperit şi 10 pungi de plastic în care se afla o cantitate totală de 4,5 kg tutun, fără marcaje fiscale, dar şi 33 kilograme de cafea. Inspectorii vamali au confiscat întreaga cantitate de cafea. Totodată, ţigările şi tutunul au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, microbuzul a fost indisponibilizat la sediul IJPF Satu Mare până la finalizarea cercetărilor.

Lui Mihai Gheorghe C. i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.