Ziua Părinților de Îngeri, duminică, la Satu Mare


“O petrecere pentru copii, în lipsa lor”, acesta este sloganul sub care în ultimii patru ani în România este marcată ziua copilașilor plecați prea devreme din această lume. La Satu Mare, la fel ca în alte 15 orașe din țară (București, Baia Mare, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj Napoca, Constanța, Craiova, Dej, Iași, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Târgu Jiu, Timișoara) evenimentul va avea loc duminică, 29 mai.

Organizația E.M.M.A. (Eternul Miracol-Materna Alinare), dedică acest eveniment memoriei copiilor deveniți prematur îngeri, iar la Satu Mare se va desfășura în parcul Libertății, de la ora 17:30. Pentru a le păstra vie memoria în cel mai frumos mod posibil și pentru a celebra viața acestora, oricât de scurtă a fost ea, părinţii, apropiații acestora dar și sustinatorii E.M.M.A. care vor lua parte la eveniment, vor aprinde lumânări şi, in urma unei numărători inverse făcută telefonic, simultan in toate orasele organizatoare, vor da drumul baloanelor colorate, ca ritual simbolic de despărţire.

E.M.M.A. este o organizație neguvernamentală non-profit, neafiliată politic sau religios, a cărei activitate se desfașoară pe bază de voluntariat și care sprijină familiile care trec prin drama pierderii unui copil și, în mod special, pe cele care își pierd copilul înainte ca acesta să se nască, durerea acestora fiind cel mai puțin înțeleasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.