Deschiderea oficială a Festivalului-concurs de chitară clasică “Samus GuitArt” Satu Mare

17 chitarişti din şase judeţe concurează astăzi, 27 mai, la prima ediţie a Festivalului-concurs de chitară clasică “Samus GuitArt” Satu Mare. Deschiderea oficială a avut loc de la ora 12.00 la sediul Şcolii de Arte Satu Mare.

“Ne-am gândit să organizăm acest festival pentru a promova acest instrument atât de simplu şi totuşi, atât de complex. Avem elevi de valoare care studiază de ani de zile chitara clasică şi aceste talente merită promovate”, a precizat în luarea de cuvânt directorul Şcolii de Arte Satu Mare, Mircea Deac. Festivalul se adresează în exclusivitate elevilor Şcolilor Populare de Arte şi se organizează la nivelul regiunii de nord-vest al ţării cu participarea tinerelor talente din judeţele: Maramureş, Cluj, Sălaj, Bihor, Bistriţa şi Satu Mare. Judeţul nostru este reprezentat de cinci elevi: Maria Carla Ban, Hütter Dóra, Rebeca Jessica Simon, Cristian Iorga şi Marian Rareş Nintaş.
Concursul va începe la ora 14.00 iar festivitatea de premiere, Gala laureaţilor, va avea loc de la ora 18.00 la Centrul Multicultural “Poesis”.
La deschiderea oficială a concursului de astăzi au mai fost prezenţi şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef respectiv directorul Centrului de Creaţie, Felician Pop.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.