Fostul cinematograf “Popular” ar putea fi cumpărat de Primărie

Componența comisiei care va analiza oportunitatea achiziției, evaluării și negocierii ofertei formulate de Urania 2005 Societate Cooperativă, în vederea vânzării imobilului în care a funcționat fostul cinematograf “Popular”, a fost stabilită în cadrul ședinței de joi, 26 mai a Consiliului Local.

Prin adresa nr. 14117/27.04.2011, Urania 2005 Societate Cooperativă cu sediul în Satu Mare strada Rândunelelor nr.35, a înaintat municipiului Satu Mare o ofertare a activului spațiu de cultură, administrativ și comercial( fost cinema “Popular”). În fişa de prezentare şi ofertare a activului este descris imobilul situat în Satu Mare, strada Ştefan cel Mare nr. 18, respectiv tipul construcţiei, numărul de nivele, anul punerii în funcţiune, starea tehnică a construcţiei etc. Totodată, este prezentat pe scurt şi istoricul clădirii, inclusiv faptul că în sala cu o capacitate de 320 de locuri au concertat nume mari ale muzicii; George Enescu, Bela Bartok, etc.

Construcţia, din cauza nerespectării ciclului de reparaţii capitale şi întreținere, are un grad de uzură ridicat. De asemenea, datorită dimensiunii sale, amplasamentului, utilizării sale variate, în principal în domeniul culturii, clădirea prezintă un interes general din acest punct de vedere. Competenţa luării unei decizii în privinţa analizării oportunităţii achiziţionării imobilului revine în egală masură atât autorităţii deliberative cât şi autorităţii executive.

În acest sens, pentru inițierea unei discuţii pe marginea solicitării de vânzare a imobilului, este necesară constituirea unei comisii mixte, atât cu reprezentanţi din aparatul de specialitate al primarului, cât şi cu reprezentanţi ai Consiliului Local, care să analizeze oportunitatea unei astfel de achiziţii și oferta depusă, respectiv să negocieze preţul. Soluţia, în urma analizei,urmând a fi înaintată spre aprobare Consiliului Local.

În ședința de joi, a fost stabilită componența comisiei. Astfel, pe lângă primarul Iuliu Ilyes, în calitate de preşedinte, Mihaela Racolţa – șef Serviciu Juridic Contencios Arhivă, Mihaela Faur –șef Birou Evidenţa Patrimoniului, Veronica Pop – arhitect șef și directorul economic Lucia Ursu, din partea aparatului de specialitate al primarului, din comisie mai fac parte consilierii Dorel Coica( PSD), Răzvan Boldor (PNL), Sorin Ghilea( PDL) și Masculik Csaba (UDMR).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.