Două bilete gratuite la spectacolul Teatrului “Familia Ferrari” din Parma-Italia


“Morgana” și documentarul “Păpușarii” pot fi urmărite vineri, 27 mai, de la ora 19:00, în sala mare a Teatrului de Nord din Satu Mare în cadrul Festivalului de Teatru “Fără bariere”.

“Morgana” este un spectacol de Daniela Ferrari, scenografia Umberto Zarotti, muzica-Ceaikovski, Mozart, Grieg și Ponchielli, iar teatrul din Parma care îl prezintă la Satu Mare înseamnă 120 de ani şi patru generaţii de tradiţie păpuşărească păstrată în familia Ferrari. Textele lor sunt în cea mai mare parte preluate din vechi poveşti de autori populari anonimi şi din commedia dell’arte. Modernizând scenografia, Teatrul de Păpuşi Ferrari prezintă astăzi spectacole de nivel internaţional (turnee şi festivaluri în Europa, China, Japonia si America). Producţiile Familiei Ferrari reunesc modernul cu tradiţiile, măştile commediei dell’arte cu măştile tipice artei păpuşăreşti, punctele lor de forţă rămânând întotdeauna cabaretul şi comedia. Păpuşarii din Parma au colaborat, printre alţii, cu marele actor italian, câştigător al Premiului Nobel, Dario Fo, la diverse emisiuni şi spectacole de teatru, şi cu regizorul italian Bernardo Bertolucci, care a distribuit Familia Ferrari, în celebrul film 1900, câştigător a numeroase Premii Oscar.

Documentarul “Păpușarii” povesteşte viaţa a patru generaţii de păpuşari din aceeaşi familie, de la 1877 până în ziua de astăzi, de la fondatorul ei, marele Italo Ferrari şi până la ultima generaţie – Giulia Ferrari Cuculescu. Naratorul documentarului este câştigătorul Premiului Oscar, actorul american Ernest Borgnine.

Spectatorii vor asista la un interviu cu marele actor italian, câştigător al Premiului Nobel Dario Fo, care a colaborat cu Familia Ferrari la diverse emisiuni şi spectacole de teatru. De asemenea, va putea fi văzut marele regizor italian Bernardo Bertolucci, care a distribuit Familia Ferrari, în celebrul film „900”, câştigător de numeroase Premii Oscar. Totodată, vor putea fi văzute persoane importante din cinema şi din lumea teatrului italian. Documentarul reprezintă mesajul pe care a vrut să-l transmită Teatrul de Păpuşi “Familia Ferrari” referitor la faptul că ceastă artă poate fi iubită timp de patru şi de cele care vor urma.

3 Comentarii la "Două bilete gratuite la spectacolul Teatrului “Familia Ferrari” din Parma-Italia"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.