Benko Dixieland Band, în concert la Satu Mare


Sătmărenii iubitori ai jazz-ului vor avea parte vineri, 27 mai, de un adevărat regal al genului oferit de Benko Dixieland Band din Budapesta. Concertul va avea loc în aer liber, de la ora 21:30, în scuarul de la Turnul Pompierilor și este inclus în programul Festivalului de Teatru “Fără bariere”.

Benko Dixieland Band, formată în anul 1957, îi are în componență pe Sándor Benkó (clarinet), Béla Szalóky (trompetă), Iván Nagy (trombon, voce), Jenő Nagy (banjo), Vilmos Halmos (pian, voce),Gábor Kovacsevics (tobe) și Miklós Csikós (contrabas).

Benkó Dixieland Band este una dintre cele mai bune formaţii jazz din lume şi este cea mai populară din Ungaria. Trupa a câştigat o serie de concursuri şi festivaluri internaţionale, între care Marele Premiu al Publicului (1972, San Sebastian), premiul „Stars of the Years” (1976, Londra), Marele Premiu la Sacramento Jazz Festival (1982, California), premiul „Formaţia Anului” (1983, California).

În anul 1987 chiar preşedintele Statelor Unite ale Americii, Ronald Reagan, le-a acordă o distincţie în semn de recunoaştere, şi le-a mulţumit în numele poporului american că reprezintă în lume jazzul american de cel mai înalt nivel.

Dixieland, un stil timpuriu de Jazz care a fost dezvoltat în New Orleans, este cel mai vechi stil de muzică jazz, combinat cu muzică de fanfară, marşuri, ragtime şi blues.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.