Patrula mixtă era în incinta benzinăriei în momentul comiterii jafului

Se pare că anchetele demarate de conducerile Poliţiei şi Jandarmeriei sunt cât se poate de întemeiate. Poliţistul şi jandarmul aflaţi în timpul exercitării atribuţiunilor de serviciu nu se aflau pur şi simplu pe raza benzinăriei Petrom ci chiar în incinta clădirii.

Conducerile celor două instituţii au demarat deja fiecare, pe cont propriu, câte o anchetă internă pentru a stabili ce căutau cei doi în Petrom şi de ce nu au intervenit imediat când au sesizat ce se întâmplă. Jandarmeria are şi o poziţie oficială în acest caz. Potrivit conducerii instituţiei “în acest moment la sediul IJJ Satu Mare se fac demersuri pentru a se stabili cu exactitate cauzele şi circumstanţele care au determinat prezenţa patrulei mixte în zonă, dar şi modul acestora de acţiune. Aceste demersuri au fost iniţiate de unitatea noastră ca urmare a autosesizării conducerii asupra celor întâmplate. După fiecare misiune facem verificarea modului de acţiune în cadrul misiunii. De data aceasta am extins verificările”.

Cu toate că în cursul zilei de astăzi, 25 mai, purtătorul de cuvânt al IJP Satu Mare, Ana Mălăescu a reperat prezenţa poliţistului şi jandarmului “pe raza benzinăriei Petrom”, aceasta recunoaşte într-un final că “cei doi se aflau într-o încăpere alăturată celei în care a avut loc jaful. Am înţeles că cele două încăperi comunică printr-o uşă. Acesta este şi motivul pentru care am demarat ancheta ca să stabilim cu exactitate scopul prezenţei poliţistului în acel loc la ora respectivă şi cât a stat în acea încăpere”. Ce rol are misterioasa încăpere? Ana Mălăescu spune că “nu ştiu. Eu nu am fost niciodată acolo. Acum nu ştiu despre care dintre încăperi este vorba. Chiar nu ştiu ce să vă răspund”. Însă, potrivit unor informaţii neoficiale, la ora săvârşirii jafului poliţistul şi jandarmul erau în cafeneaua benzinăriei. În ceea ce priveşte înregistrările video care ar putea risipi vălul de pe acest mister, poziţia oficială a OMV Petrom SA România, comunicată azi ziarului nostru, este că: “înregistrările de pe camerele de luat vederi din cadrul staţiei nu pot fi predate decât organelor competente, respectiv reprezentaţilor Poliţiei Române”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.