Anchete interne la Poliţie şi Jandarmerie în cazul jafului de la Petrom

Jaful de marţi dimineaţă de la benzinăria Petrom de pe Drumul Careiului a cam tulburat apele în interiorul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare şi în cel al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ). Conducerile celor două instituţii au demarat anchete interne în vederea elucidării întrebărilor ce planează asupra prezenţei echipei mixte în zona benzinăriei.

Pe camerele video anchetatorii au văzut cum patrula mixtă a preferat să privească nepăsătoare evoluţia evenimentelor, neavând curajul să intervină. Atât jandarmul cât şi poliţistul au aşteptat ca jefuitorul să iasă afară pentru a pune mâna pe el. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJP Satu Mare, Ana Mălăescu “am primit anumite informaţii potrivit cărora patrula mixtă formată dintr-un poliţist şi un jandarm, la momentul comiterii jafului ar fi fost pe spaţiul benzinăriei. Nu ştiu dacă în interior dar oricum pe spaţiul care aparţine unităţii respective. Am demarat ancheta pentru a stabilii durata cât au stat acolo cât şi scopul prezenţei patrulei în zona respectivă. Mai mult decât atât verificăm şi dacă poliţistul a procedat corect în condiţiile date. O anchetă asemănătoare a fost demarată şi la Jandarmerie”. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJP Satu Mare dacă poliţistul se face vinovat în vreun fel sancţiunile pot merge de la abatere disciplinară până la sancţiuni mai grave care urmează a fi stabilite în funcţie de gravitatea greşelii. “În momentul de faţă suntem doar în faza de verificări”, a mai precizat Ana Mălăescu.

Purtătorul de cuvânt al IJJ Satu Mare, Camelia Lucuţ spune că “de regulă când este vorba despre evenimente mai deosebite IJJ demarează anchete sau mai bine-zis analizează cazul pentru a stabilii dacă s-a procedat corect în situaţia respectivă. Nu avem suspiciuni de niciun fel. Este o procedură cât se poate de normală”.

Reamintim că benzinăria Petrom de pe Drumul Careiului a fost jefuită marţi dimineaţă în jurul orei 04.30 de către un bărbat ce avea capul acoperit cu o şapcă şi pe faţă avea o aşarfă. Pentru a intimida casiera tâlharul s-a folosit şi de un cuţit reuşind să fure aproximativ 10.000 lei. O parte din banii jefuiţi au fost găsiţi pe malul Someşului. Cercetările continuă pentru prinderea şi tragerea la răspundere a făptaşului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.