Urgența Spitalului Județean se mută de la 1 iunie

Începând cu data de 1 iunie a.c., Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare îşi va desfăşura activitatea în spaţiile ce vor fi amenajate la parterul spitalului, respectiv Policlinicii Noi. Măsura mutării, cu caracter provizoriu, va fi luată în vederea finalizării lucrărilor la noul sediu al UPU, şi va dura până cel târziu la mijlocul lunii august.

Adrian Marc, managerul Spitalului Judeţean Satu Mare afirmă că în prezent, lucrările privind construirea noului sediu al UPU au ajuns în stadiul în care este necesară realizarea extinderii şi legăturilor cu spaţiile de la parterul spitalului, ocupate de actualul sediu al Urgenţei.

În aceste condiţii, în vederea continuării activităţii, este necesară mutarea Urgenţei în spaţiile identificate atât la parterul spitalului, cât şi la cel al Policlinicii Noi. Pentru informarea populaţiei, spaţiile vor fi marcate şi semnalizate corespunzător. Managerul Adrian Marc afirmă că până la finalizarea lucrărilor la noul sediu al UPU populaţia este rugată să manifeste înţelegere faţă de spaţiul mult mai restrâns de care va dispune Urgenţa.

Pe de altă parte, managerul Adrian Marc face un apel la cetăţenii care apelează la UPU să încerce să-şi rezolve problemele de sănătate, dacă nu sunt majore, cu ajutorul medicilor de familie. “Spaţiul de care va dispune Urgenţa până la finalizarea lucrărilor la noul sediu va fi mult mai comprimat decât cel actual şi dorim ca populaţia să nu se confrunte cu un disconfort foarte mare din această cauză. Astfel, cetăţenii care ştiu că au deja anumite afecţiuni, sunt rugaţi să se adreseze mai întâi medicilor de familie care să-i îndrume ulterior spre medicii specialişti” – a declarat Adrian Marc.
În ceea ce priveşte termenul prevăzut pentru finalizarea lucrărilor la noul sediu al UPU, managerul Marc dă ca sigur mijlocul lunii august. Cu menţiunea că până atunci vor fi achiziţionate mobilierul şi aparatura necesare, astfel ca odată cu inaugurarea, noul sediu să fie cât mai plăcut, confortabil şi mai ales la standarde europene.

Finanţarea lucrărilor la noul sediu UPU este asigurată din fondurile alocate de Ministerul Sănătăţii, iar cofinanţarea din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Satu Mare. Valoarea totală a lucrării este de peste 4 milioane lei, adică aproape 1 milion euro, din care Ministerul Sănătăţii a alocat anul trecut peste 2 milioane lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.