Sătmărenii care ocupă locuințele fără forme legale vor fi evacuați


Pe site-ul oficial, Primăria Satu Mare a postat în vederea dezbaterii publice regulamentul privind reglementarea cadrului general de evacuare a persoanelor fizice sau juridice care ocupă în mod abuziv locuinţele aflate în patrimoniul municipiului Satu Mare. Regulamentul, care urmează a fi supus aprobării Consiliului Local, are în vedere art. 32, alin. 4, din Hotărârea de Guvern Nr.1275/2000, privind aprobarea normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii Nr.114/1996, potrivit cărora, persoanele care ocupă fără forme legale locuinţele din fondul locativ de stat, vor fi evacuate de către întreprinderea/instituţia care administrează fondul locativ, pe baza hotărârii Consiliului Local.

Potrivit art. 27 alin. 1 din Legea nr.114/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în cazul în care titularul contractului de închiriere a părăsit definitiv domiciliul sau a decedat, precum şi în cazul în care titularul de contract, fără a fi detaşat, nu a mai folosit locuinţa mai mult de doi ani fără întrerupere, închirierea continuă după caz în beneficiul următoarelor categorii de persoane: soţului sau soţiei, dacă a locuit împreună cu titularul, descendenţilor sau ascendenşilor, dacă au locuit împreună cu acesta, altor persoane care au avut acelaşi domiciliu cu titularul cel puţin un an şi care au fost înscrise în contractul de închiriere.

În aplicarea prevederilor art.27 din lege, pentru a putea constata încetarea contractului de închiriere, în termen de 30 de zile de la părăsirea domiciliului de către titularul contractului de închiriere sau de la data înregistrării decesului ori de la data împlinirii termenului de doi ani de nefolosire neîntreruptă a locuinţei, proprietarul, prin unitatea care are în administrare fondul locativ de stat, trebuie să aibă dovada că titularul contractului de închiriere nu mai locuieşte în spaţiul locativ închiriat prin : părăsirea domiciliului, deces sau nefolosire neîntreruptă a locuinţei timp de doi ani, fără a fi detaşat în interes de serviciu în altă localitate. Dovada faptului că titularul nu mai locuieţte se face prin: relaţii luate de la asociaţiile de chiriaşi, extrase de pe listele de întreţinere, relaţii luate de la serviciul de evidenţă a populaţiei din sectorul în care este situată locuinţa, prin care se constată dacă titularul contractului de închiriere a solicitat o altă adresă de domiciliu;

Un Comentariu la "Sătmărenii care ocupă locuințele fără forme legale vor fi evacuați"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.